18 mai 2023 | 13:50

Apă contaminată cu arsenic într-o localitate din Prahova. Avertismentul autorităților

ULTIMA ORĂ
Apă contaminată cu arsenic într-o localitate din Prahova. Avertismentul autorităților

Operatorul regional de apă Hidro Prahova a anunțat că au fost depistate depăşiri ale arsenului în apa potabilă livrată în comuna Cocorăştii Colţ. Autoritățile le-au recomandat oamenilor să nu folosească apa până când situația nu va fi rezolvată. Arsenicul este un metal greu, extrem de periculos pentru sănătate, atrag atenția specialiștii.

Anunțul autorităților

HIDRO PRAHOVA, instituția care asigură controlul parametrilor de calitate ai apei potabile prin monitorizarea de audit, a făcut anunțul cu privire la apa potabilă, miercuri.

„Pe raza teritorială a comunei Cocorăștii Colț s-au găsit valori depășite ale arsenului în apa potabilă. Apa nu poate fi folosită pentru băut și gătit, dar va putea fi folosită pentru spălat și alte folosințe care nu determină contaminarea alimentelor, cât și pentru evacuarea apelor uzate menajere”, au transmis aceștia.

Autoritățile au anunțat că în zonă, vor fi aduse containere pentru apă potabilă. Arsenicul este un metal greu, otrăvitor, extrem de periculos şi nu se distruge nici prin fierbere.

Anunțul făcut făcut de primăria Cocorăștii Colț

Probleme și anul trecut

La finalul anului trecut inspectorii DSP anunțau că în comuna Mănești din Prahova s-au găsit „valori depășite de arsenic în apă potabilă”, deși notificarea s-a făcut pe 7 decembrie, populația a fost anunțată o săptămâna mai târziu.

Arsenicul se găseşte şi în apa potabilă, iar pe termen lung atacă mai multe organe și sisteme, iar în timp cauzează probleme digestive constante, dureri în gât și înnegrirea pielii.