18 mai 2023 | 17:03

O persoană a murit după ce o cisternă a explodat pe Centura București. Poliția a deschis un dosar penal

ULTIMA ORĂ
O persoană a murit după ce o cisternă a explodat pe Centura București. Poliția a deschis un dosar penal

Intervenție pe Șoseaua de Centură de lângă București, după ce o cisternă încărcată cu substanțe periculoasă a explodat în urma unui accident. La fața locului intervin mai multe echipaje de pompieri. În urma incidentului o persoană a murit, iar alta a fost rănită grav. 

Update ora 17:05: Poliția Ilfov a transmis că în urma incidentului de azi a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Update ora 13:53: Traficul a fost reluat în urmă cu puțin timp.

Update ora 12:16: Centrul Infotrafic a anunțat că traficul rutier este deviat pe rute alternative. Se estimează reluarea circulației pe Centura București abia după ora 13.00.

Update ora 11:20: Șoferul autotrenului a fost găsit carbonizat de către autorități, iar o altă persoană a fost rănită în urma accidentului și urmează să fie transportată la spital. „Din informațiile preliminare cisternă transporta furaje, iar TIR-ul deșeuri metalice”, au precizat pompierii.

Știrea inițială: Din primele date alarma a fost dată în această dimineață de către unul dintre șoferi. Accidentul urmat de o explozie a avut loc la kilometrul 44 între localitățile Jilava și Măgurele, județul Ilfov.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs ca urmare a unui accident rutier de pe Șoseaua de Centură între un TIR și o cisternă. Alertate 5 autospeciale de stingere cu apa și spumă, echipajul special de Salvatori, o autospecială de descarcerare, echipajul CBRN și o ambulanță SMURD și un echipaj SABIF”, au transmis reprezentanții ISUBIF într-un comunicat de presă.

Pompierii au transmis că autovehiculele implicate în accidentul rutier ard în totalitate. „ Până în acest moment nu avem informații privind conținutul transportului”, au mai precizat pompierii.

Traficul în zonă este restricționat, iar la fața locului se află și echipaje de poliție.

„La fața locului s-au deplasat polițiștii rutieri din Măgurele și ai Serviciului Rutier Ilfov pentru efectuarea activităților din competență. De asemenea, la fața locului s-au deplasat și echipaje SMURD și ambulanțe. Polițiștii rutieri au asigurat perimetrul locului unde s-a produs evenimentul. În urma evenimentului, a rezultat rănirea unei persoane, care, la acest moment, primește îngrijiri de la echipajul medical sosit la fața locului”, au transmis reprezentanții IPJ Ilfov.