ANAF licitează bunuri ale Elenei Udrea. Terenuri și mașini, scoase la vânzare

ANAF licitează bunuri ale Elenei Udrea. Terenuri și mașini, scoase la vânzare

Agenția Națională de Administrare Fiscală vinde un autoturism FIat cu 70.000 de km la bord, aparţinând fostului ministru Elena Udrea, precum şi mai multe terenuri, toate bunurile fiind în valoare de peste 3,3 milioane de lei. Potrivit ANAF, licitația va avea loc la sfârșitul lunii octombrie, în București.

Fiscul scoate la vânzare bunurile Elenei Udrea

Update 18 ianuarie, ora 12.40. Bunuri ale Elenei Udrea și ale fostului ei soț, afaceristul Dorin Cocoș, sunt scoase la licitație de ANAF, în perioada 31 ianuarie – 2 februarie 2023, prin proceduri de executare silită.

Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin Serviciul Executări Silite Cazuri Speciale regional București, anunță vânzarea prin licitație, a doua sau chiar a treia, a unor bunuri imobile care aparțin fostului ministru al Turismului, Elena Udrea, condamnată în dosarul Gala Bute, dar și a fostului ei soț, omul de afaceri Dorin Cocoș.

Potrivit ANAF, joi, 2 februarie, vor fi scoase la licitație mai multe terenuri ale Elenei Udrea, acesta fiind al treilea demers prin care Fiscul încearcă să recupereze din prejudiciul stabilit de judecători.

Terenurile Elenei Udrea licitate de ANAF sunt:

 • cotă 1/2 teren intravilan – drum de acces, în suprafață de 596 mp;
 • teren intravilan construcții – 884 mp din acte (882 mp din măsurători);
 • teren intravilan construcții – 883 mp din acte (885 mp din măsurători);
 • teren intravilan construcții – 882 mp din acte (883 mp din măsurători);
 • teren intravilan construcții – 882 mp din acte;
 • teren intravilan construcții – 881 mp din acte.

Prețul de pornire a licitației pentru aceste terenuri este de 1.648.068 de lei (exclusiv TVA), explică Fiscul. De asemenea, cu doar o zi înainte, la 1 februarie, va fi scos la vânzare un Mercedes Benz fabricat în 2005, ce-i aparține Elenei Udrea. Preț de pornire: 28.478 de lei exclusiv TVA. Tot atunci va fi scos la licitație un Fiat din 2012, la prețul de pornire de 26.526 lei (exclusiv TVA).

În cazul lui Dorin Cocoș, ANAF scoate la vânzare mai multe locuri de parcare subterane, fiecare având un preț de pornire de 84.501 lei, la care se adaugă TVA.

Update 15 noiembrie, ora 12.13. Fiscul va scoate din nou la vânzare terenurile Elenei Udrea. Deși ANAF a tăiat din preț la ultima licitație (25% reducere), totul a fost fără succes. La una dintre licitațiile Agenției nu s-a prezentat niciun cumpărător, iar la o altă sesiune, bunurile fostului ministru al Dezvoltării au fost scoase la vânzare chiar cu 25% reducere, dar nimeni nu s-a înghesuit să le cumpere.

Recent, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Ovidiu Heiuş, a transmis că vor fi scoase la vânzare șase terenuri, două autoturisme și un punct de acces, toate aparținând Elenei Udrea.

Update 28 octombrie, ora 09.50. Fiscul nu a reuşit să vândă la licitaţie terenurile fostului ministru Elena Udrea, deoarece nu s-a prezentat niciun cumpărător. Astfel, ANAF spune că preţul de aproximativ 800.000 de euro (inclusiv TVA) al grupului de şase terenuri ar urma să scadă la următoarea încercare cu 25% (aproximativ 600.000 de euro), scrie Profit.ro. Aceste terenuri sunt situate în apropierea lacului Străuleşti, iar Agenția Națională de Administrare Fiscală le vinde pentru a recupera prejudicii în dosarele penale în care a fost condamnată Udrea.

Update 27 octombrie, ora 09.15. Astăzi, ANAF scoate la licitaţie mai multe bunuri care au aparţinut Elenei Udrea. Este vorba despre şase terenuri din sectorul 1 al Capitalei, pe care Tribunalul Bucureşti, Curtea de Apel (CAB) şi Curtea Supremă au pus sechestru. Licitaţia pleacă de la peste 3 milioane de lei fără TVA. De asemenea, Fiscul vinde şi maşinile fostului ministru, urmând să fie licitate şi terenurile din localitatea Nana (judeţul Călăraşi).

Știrea inițială

În temeiul prevederilor art. 250 alin. (2) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, Fiscul anunță că, „în ziua de 27, luna OCTOMBRIE, ora 13.00, anul 2022, în localitatea București, str. Lucrețiu Pătrășcanu nr. 10, corp B, cam. 202, sector 3, se vinde la licitaţie următorul ansamblu de bunuri imobile format din 6 terenuri situate în București, str. Constantin Godeanu nr. 55J, sector 1, prima licitaţie, preț de pornire al licitației 3.296.136 lei (exclusiv TVA), aparținând Elenei Udrea.

Despre ce terenuri este vorba

Este vorba de cota 1/2 teren intravilan – drum de acces, în suprafață de 596 mp, lot nr. 11, CF nr. 221886, grevat de următoarele drepturi reale şi privilegii:

 • cota 1/1 teren intravilan – categoria de folosință curți-construcții, în suprafaţă de 884 mp din acte (882 mp din măsurători), lot nr. 6, CF nr. 221877;
 • cota 1/1 teren intravilan – categoria de folosință curți-construcții, în suprafaţă de 883 mp din acte (885 mp din măsurători), lot nr. 7, CF nr. 221879;
 • cota 1/1 teren intravilan – categoria de folosință curți-construcții, în suprafaţă de 882 mp din acte (883 mp din măsurători), lot nr. 8, CF nr. 221880;
 • cota 1/1 teren intravilan – categoria de folosință curți-construcții, în suprafaţă de 882 mp din acte, lot nr. 9, CF nr. 221882;
 • cota 1/1 teren intravilan – categoria de folosință curți-construcții, în suprafaţă de 881 mp din acte, lot nr. 10, CF nr. 221885, transmite ANAF.

Acte necesare pentru participarea la licitație

Autoritățile fiscale invită pe cei care pretind vreun drept asupra acestor bunuri să înştiinţeze organul de executare, înainte de data stabilită pentru vânzare. Persoanele interesate sunt poftite să se prezinte la termenul de vânzare, la locul fixat în acest scop, și să prezinte oferte de cumpărare.

Pentru a putea participa la licitaţie, ofertanţii depun, cu cel puţin o zi înainte de data licitaţiei, la registratura AJFP Ilfov din str. Lucrețiu Pătrășcanu nr. 10, corp B, sector 3, București, aceste documente:

1) oferta de cumpărare;

2) dovada plăţii taxei de participare sau a constituirii garanţiei sub forma scrisorii de garanţie, reprezentând 10% din preţul de pornire a licitaţiei. Plata se face în contul IBAN RO47TREZ700500530X011727, beneficiar Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice București, cod de identificare fiscală 4193117, deschis la Trezoreria Municipiului București;

3) împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe ofertant;

4) pentru cetățenii juridici români, copie de pe certificatul unic de înregistrare eliberat de oficiul registrului comerţului;

5) pentru persoanele juridice străine, actul de înmatriculare tradus în limba română;

6) pentru persoană fizică din România, copie de pe actul de identitate;

7) pentru persoanele fizice străine, copie de pe actul de identitate/paşaport;

8) declaraţia pe proprie răspundere a ofertantului prin care certifică faptul că nu este interpus cu debitorul.

Până când se depun ofertele

Cumpărătorului este obligat să respecte prevederile legale speciale, cum ar fi obligaţiile de mediu, obligaţiile de conservare a patrimoniului naţional etc. Data limită pentru depunerea ofertelor este 26 octombrie 2022.

Etichete: