08 iun. 2023 | 13:54

Actorul român care joacă rolul lui Vlad Țepeș, în cel mai nou sezon din serialul turcesc „Ascensiunea Imperiilor: Otomanii”

ACTUALITATE
Actorul român care joacă rolul lui Vlad Țepeș, în cel mai nou sezon din serialul turcesc

Ascensiunea Imperiilor: Otomanii este un serial istoric turcesc de pe Netflix, avându-i în rolurile principale pe Cem Yiğit Üzümoğlu și Tommaso Basili. Primul sezon, ce constă în șase episoade, este regizat de Emre Sahin și scris de Kelly McPherson. Serialul prezintă Imperiul Otoman și pe Mahomed Cuceritorul și spune povestea Căderii Constantinopolului.

În cel de-al doilea sezon, joacă și un actor român, și anume Daniel Nuță.

Sezonul 2 s-a lansat pe 29 decembrie 2022 și il readuce pe Cem Yiğit Üzümoğlu în rolul lui Mahomed al II-lea. De această dată, povestea se concentrează pe rivalitatea dintre Mahomed și Vlad Țepeș, noul domnitor al Valahiei și care contestă hegemonia otomană.

Daniel Nuță este actorul care joacă în serialul străin de pe Netflix

Daniel Nuță, cunoscut publicului din serialele de la Antena 1, precum “Sacrificiul” și “Adela”, piese de teatru, dar și scurtmetraje independente premiate la festivaluri, a mai pus o cărămidă importantă în consolidarea carierei lui, prin interpretarea domnitorului român Vlad Țepeș, în cel de-al doilea sezon al serialului istoric “Rise of Empires: Ottoman”, care a avut premiera pe Netflix la sfârșitul anului trecut.

În exclusivitate pentru Playtech Știri, actorul a povestit cum a conturat atât de bine personajul, cum a reușit să mânuiască iataganul, dar și despre reacțiile angajaților hotelului din Turcia unde era cazat și care se minunau de schemele pe care le făcea Nuță la subsolul clădirii.

“Lucrurile s-au construit de mult timp, probabil că din celălalt rol pe care îl fac în producția românească “Egregora” și, în momentul în care a fost nevoie de un Vlad Țepeș pentru producția de la Netflix s-a dat un casting, normal, dar și eu am fost pe lista aceea. M-am luptat atât de tare încât să obțin eu rolul”, a mărturisit, pentru Playtech Știri, actorul.

A deprins mișcările de luptă de la cascadori, dar ca să le poată executa firesc și să nu își pună partenerul de scenă în pericol, respectiv pe actorul turc Cem Yigit Uzümoglu, Daniel își făcuse obiceiul să mânuiască iataganul și în subsolul hotelului.