09 apr. 2023 | 08:25

A început ca o glumă, dar a devenit un produs real: PC-ul de gaming de la Asus, alternativă la Steam Deck

ACTUALITATE
A început ca o glumă, dar a devenit un produs real: PC-ul de gaming de la Asus, alternativă la Steam Deck

Când Asus ROG și-a anunțat PC-ul de gaming portabil, mulți oameni au fost sceptici și au crezut că este mai degrabă o glumă.

Un pic mai târziu și fie Asus demonstrează ori prea mult angajament față de glumă, fie PC-ul său portabil este real.

Intitulat ROG Ally, nu s-au anunțat oficial multe în ceea ce privește specificațiile sau prețul, dar iată ce am văzut despre el până acum.

În videoclipul de mai jos, Asus a anunțat că ROG Ally a fost realizat în colaborare cu AMD, care a proiectat o unitate de procesare accelerată personalizată pentru dispozitiv. Utilizând sistemul de răcire inteligentă de la ROG, Asus susține, de asemenea, că Ally va rămâne „rece și tăcut” atunci când este în modul portabil.

ROG Ally va rula pe Windows 11, iar programul Asus Armory Crate va acționa ca hub pentru lansarea jocurilor și personalizarea mapărilor cheilor. De asemenea, va fi compatibil cu grafica externă RPG XG Mobile pentru redare pe un monitor sau televizor.

Acest lucru cred că îl plasează mai degrabă în lupt cu Nintendo.

O glumă care nu a fost chiar o glumă

Până acum, știm că au fost trimise prototipuri YouTuber-ilor Dave Lee și Linus Tech Tips, care au împărtășit puțin mai multe despre specificațiile ROG Ally. Ecranul are o rezoluție de 1080p, în comparație cu 800p a Steam Deck, și o rată de reîmprospătare de până la 120Hz. Și, desigur, există iluminare RGB personalizabilă.

Prețul va fi cu siguranță un factor important în succesul ROG Ally, deși nu s-a vorbit încă despre preț. Oricine din America de Nord care este interesat se poate înscrie pentru notificări de precomandă pe Best Buy.

De când Valve a lansat Steam Deck anul trecut, nu s-a confruntat cu niciun concurent semnificativ pe piața PC-urilor portabile. Cu siguranță aș fi interesat să aflu ce părere are Digital Foundry despre Asus ROG Ally dacă pun mâna pe unul.