03 aug. 2023 | 08:08

A găsit un telefon într-un râu și l-a luat acasă. Când a reușit să-l deschidă a rămas uimit. ”A fost un moment special”

ACTUALITATE
A găsit un telefon într-un râu și l-a luat acasă. Când a reușit să-l deschidă a rămas uimit. ”A fost un moment special”

Un bărbat în vârstă de 34 de ani a găsit un telefon mobil într-un râu, în timp ce făcea scufundări, și l-a luat acasă. Când a reușit să-l deschidă a rămas uimit, iar decizia pe care a luat-o imediat după aceea a impresionat pe toată lumea.

Cum a reușit să deschidă telefonul ce a stat mult timp în apă

Bărbatul, Dallas Rowluy, făcea scufundări într-un râu din Hill Country, Texas, Statele Unite ale Americii, în luna septembrie a anului trecut, când a dat inițial peste un telefon mobil Samsung Galaxy S22 Ultra ce stătea de două luni în apă.

Americanul a adus la suprafață telefonul în valoare de peste 1.500 de dolari, dar a rămas dezamăgit când acesta nu s-a aprins după ce l-a conectat la priză. Cu toate acestea, în luna iulie a acestui an, a folosit un alt încărcător într-o nouă încercare de a face dispozitivul să funcționeze, iar acesta s-a aprins.

Scafandrul cu normă întreagă a reușit să dea de urma proprietarului telefonului – pe nume Mark – folosind cartela SIM. I-a trimis un SMS în care îi explica faptul că a găsit Samsung-ul. Mark, șocat, l-a contactat prin Facetimed la câteva minute după ce a primit mesajul, iar Dallas a înregistrat interacțiunea.

În videoclipul ce a adunat peste 200.000 de aprecieri, Mark explică faptul că a pierdut un Samsung alb în urmă cu un an și strigă „nu se poate” în timp ce Dallas îi arată telefonul funcțional.

Proprietarul telefonului mobil, în al nouălea cer

Dallas a filmat și momentul întâlnirii cu Mark. Proprietarul telefonului mobil a parcurs un drum de patru ore din Forth Worth, Texas, pentru a-l recupera, iar Dallas a spus că nu a văzut niciodată o persoană atât de recunoscătoare.

„A fost sub apă timp de două luni. Am ținut-o aproape un an, dar nu a funcționat. Zece luni mai târziu, am primit un încărcător nou, așa că m-am gândit să încerc pe o parte din telefonul vechi și acesta s-a aprins imediat.

Este unul dintre cele mai bune telefoane mobile pe care le-am găsit și care nu a funcționat. I-am luat numărul de pe sim și mi-a dat un telefon prin SMS de pe iPhone-ul rudelor sale.

Mark a avut cea mai bună reacție. A fost cea mai apreciativă, recunoscătoare, uluită și entuziastă persoană pe care am întâlnit-o vreodată. A venit cu mașina până la mine. A fost un moment special. A fost cea mai recunoscătoare persoană din toate timpurile. Cred că a vrut să apară și să-și arate aprecierea”, a spus Dallas, potrivit The Mirror.

Mark și-a scăpat telefonul mobil în apă în iulie 2022, când se plimba cu barca pe râu. În ultimul an, folosea un iPhone împrumutat de la o rudă. A început să își refolosească telefonul mobil chiar de a doua zi de când l-a recuperat de la Dallas.

Dallas face scufundări din anul 2016 și estimează că a găsit mai mult de 150 de telefoane mobile în diferite râuri, reușind să returneze aproximativ jumătate dintre ele proprietarilor acestora, pentru că pe celelalte nu le-a mai putut deschide.