24 mai 2023 | 15:50

480 de lei, bani gratis de la stat pentru acești români: există o singură condiție ca să primești ajutorul

ACTUALITATE
480 de lei, bani gratis de la stat pentru acești români: există o singură condiție ca să primești ajutorul

Statul român oferă o nouă formă de sprijin familiilor care au copii. Este vorba de un ajutor ce constă în câteva sute de lei, bani de care vor beneficia bunicii din țara noastră.

Ca să primească acești bani, bunicii trebuie să stea acasă cu nepoții și să aibă grijă de ei, cât timp părinții sunt plecați la muncă în străinătate. Beneficiarii ar urma să se bucure lunar de această sumă, astfel încât ea să constituie un sprijin real în creșterea și dezvoltarea micuților ai căror părinți sunt plecați în căutarea unui trai mai bun, peste hotare.

Măsura este cuprinsă într-un proiect susținut de Ministerul Familiei, care-și dorește să întindă o mână de ajutor familiilor din țara noastră.

Banii se primesc lunar, sunt gratis de la stat

Mai important decât cele precizate anterior este faptul că nu numai bunicii vor putea primi acești bani, ci și alte rude care iau în grijă copiii ai căror părinți au plecat la muncă în străinătate.

Despre noua formă de sprijin de la stat a vorbit, de curând, însuși ministrul Gabriela Firea, care aduce o serie de argumente acestei măsuri pe care o consideră oportună și utilă, mai ales că România are milioane de cetățeni plecați la muncă peste hotare, iar numeroase familii din țara noastră au cel puțin un membru în această situație.

„Cei mai mulți au rămas în grija bunicilor sau a altor rude dar există și cazuri în care sunt îngrijiți de vecini sau apropiați. De anul trecut, părinții care merg la muncă în străinătate au obligația să anunțe la primărie în grija cui lasă copiii, înainte cu 40 de zile de plecare.

Am propus modificarea Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, iar indemnizația lunară de sprijin va fi de 0,8 ISR (Indicatorul Social de Referință). Tot atât primesc persoanele sau familiile care au în plasament unul sau mai mulți copii, pentru fiecare copil, suplimentar alocației lunare de plasament”, spune ministrul Gabriela Firea, pe pagina ei de Facebook.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele