Ziua Națională a României, celebrată de Google: surpriza pe care ți-a pregătit-o gigantul

Ziua Națională a României, celebrată de Google: surpriza pe care ți-a pregătit-o gigantul

Astăzi este 1 Decembrie, ziua în care românii de pretutindeni sărbătoresc drept Ziua Națională a României, cel mai important moment din istoria românilor. În acest sens, Google a făcut un Doodle pe motorul său de căutare, să ne aducă aminte de această sărbătoare.

Astfel, dacă dai click pe Doodle-ul cu steagul României, căutarea va fi despre Ziua Națională a României, unde ai informații legate de istorie, dar și știrile de azi despre acest subiect. De asemenea, îți vor apărea niște artificii în culorile steagului nostru, dar și steagul României.

În urmă cu 104 ani, la 1918, la Alba Iulia a avut loc Marea Adunare ce a votat unirea Transilvaniei cu România, și a consfințit ceea ce acum numim România Mare. Ziua Națională a României a fost stabilită pe data de 1 decembrie imediat după Revoluție, prin Legea nr. 10 din 31 iulie 1990. Același act normativ stabilea că Ziua Națională pe 1 decembrie este și o sărbătoare publică și zi liberă pentru toți angajații.

Pe 1 decembrie 1918 a fost convocată, la Alba Iulia, Adunarea Naţională a Românilor, lucrările finalizându-se cu Hotărârea de unire necondiţionată a Transilvaniei cu România, votată în unanimitate. Acest act a avut loc după ce la data de 27 martie 1918 s-a decis unirea Basarabiei, iar pe 28 noiembrie 1918 organul reprezentativ al Bucovinei a votat și el unirea cu țara.

Cum sărbătorește Google 1 Decembrie

Google este recunoscut pentru astfel de Doodle-uri. Google a venit cu o surpriză pentru români destul de recent, astfel că aceștia au putut observa un doodle cu Cupa Mondială de Fotbal de la Qatar 2022. Te putea ajuta să fii la curent cu meciurile importante. Astfel, pe 20 noiembrie 2022, când a început Campionatul Mondial de Fotbal la Qatar, cel mai cunoscut motor de căutare a marcat acest moment printr-un Doodle folositor.

Motorul de căutare obișnuiește ca atunci când există un eveniment important la nivel mondial sau național să sărbătorească acest lucru printr-un Google doodle, pentru a le aminti despre eveniment tuturor celor care în acea zi vor căuta ceva pe Google.