Ziua Copilului 2021: cum îți aduce aminte Google să-ți sărbătorești micuții din familie

Ziua Copilului 2021: cum îți aduce aminte Google să-ți sărbătorești micuții din familie

Ziua Copilului 2021 nu putea fi ratată de către Google și, la scurt timp după 12 noaptea, s-a activat un Doodle menit să-ți aducă aminte că, de 1 iunie, trebuie să-ți celebrezi micuții din familie, mai ales că ai o zi liberă de la stat.

Ziua Copilului este celebrată în diferite zile în fiecare colț al planetei. Peste 100 de state celebrează această sărbătoare dedicată copiilor sau celor au în continuare un suflet de copil, chiar dacă buletinul lor te-ar face să crezi altceva.

Dacă ești curios de un pic de istorie legată de acest eveniment, prima menționare istorică legată de această dată a fost făcută la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor din 1925 de la Geneva. La momentul respectiv, nu mai puțin de 54 de reprezentanți din țări diferite au căzut de acord și au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului.

Pentru a celebra evenimentul, după întâlnirea de la Geneva, mai multe guverne au introdus Ziua Copilului. Turcia a fost printre primele țări din lume care a celebrat Ziua Copilului în 1920. În acel an însă, evenimentul a avut loc pe 23 aprilie, în loc de 1 iunie, ca în prezent.

Ziua Copilului 2021 în România

În România, 1 iunie a devenit de curând o zi liberă de la stat, așa că sunt șanse foarte mari să te bucuri de un weekend prelungit în această perioadă împreună cu cei mici, mai ales dacă ți-ai luat liber luni, pe 31 mai. Foarte mulți au planificat deplasări pe parcursul celor câteva zile libere, iar temperaturile călduroase din următoarea perioadă vor facilita probabil întâlnirile la grătare specifice verii. Nu de alta, dar foarte mulți își doresc să uite că întreaga planetă s-a confruntat cu o pandemie în ultimul an și jumătate.

În ceea ce privește legătura dintre Ziua Copilului 2021 și 1 iunie, teoria are legătură cu un consul chinez. Acesta a adunat la un loc mulți copii fără părinți pentru a sărbători Festivalul Dragonului (care picase în acel an în data de 1 iunie). În mod regretabil, însă, evenimentul leagă 1 iunie și de socialism, în unele state fiind considerată o sărbătoare comunistă.

Citește și: