Vremuri grele pentru Zuckerberg și Meta. Dacă sperai să lucrezi la Facebook, ia-ți gândul, nu se va întâmpla în curând

Vremuri grele pentru Zuckerberg și Meta. Dacă sperai să lucrezi la Facebook, ia-ți gândul, nu se va întâmpla în curând

Ca și în multe alte industrii, sectorul tehnologic a simțit din plin, anul acesta, efectele crizei economice globale, iar Meta nu face excepție de la regulă.

Rapoartele din luna au mai sugerat că această companie va încetini rata noilor angajări în acest an, iar recent s-a confirmat că Meta a suspendat absolut toate angajările.

Mark Zuckerberg le-ar fi spus, de asemenea, angajaților că s-ar putea să existe chiar și concedieri. „Speram că economia se va restabiliza, dar din ceea ce vedem încă nu pare să se întâmple asta”, le-ar fi spus Zuckerberg angajaților.

Se spune că Zuckerberg lasă deciziile privind numărul de angajați în mâinile liderilor de echipă. Măsurile pot include mutarea angajaților în alte echipe și neangajarea altor oameni pe acele posturi, dacă ocupanții pleacă sau sunt concediați.

Ce spune Meta despre asta

„Planul nostru este să reducem în mod constant creșterea numărului de angajați, în anul următor. Multe echipe se vor micșora, astfel încât să putem transfera energia către alte domenii și am vrut să le ofer liderilor noștri capacitatea de a decide unde să compenseze uzura și unde să restructureze echipele, minimizând, în același timp, loviturile pe termen lung”, acesta este răspunsul oficial al Meta, prin vocea CEO-ului. Alte declarații nu au fost publicate.

Într-un raport privind veniturile, Meta a dezvăluit că, în trimestrul aprilie-mai, veniturile sale au scăzut cu un procent. Este pentru prima dată când compania raportează vreodată o scădere a veniturilor.

Ideea de înghețare a angajărilor se leagă de un raport de săptămâna trecută, care sugera că Meta ar fi concediat deja în secret anumiți angajați, mai degrabă decât să efectueze disponibilizări formale.

În iulie, s-a aflat că șefilor de echipă li s-ar fi cerut să identifice „performanțe scăzute” înainte de o posibilă reducere a personalului. Se spune că Meta a redus costurile și pe alte fronturi, cum ar fi tăierea contractanților și eliminarea unor proiecte din divizia Meta Reality Labs.