Vladimir Putin, apariție în public, după ce presa italiană a scris că a fost operat de cancer

Vladimir Putin, apariție în public, după ce presa italiană a scris că a fost operat de cancer

Internauții și Occidentul au speculat, în ultimele săptămâni, despre starea de sănătate a președintelui rus Vladimir Putin, sugerând că notoriul lider pare să dea semne de oboseală și ar suferi de o boală incurabilă, pe fondul invaziei militare a Ucrainei. Într-o înregistrare obținută de New Lines Magazine, un oligarh apropiat de Kremlin poate fi auzit spunând că Putin este „foarte bolnav și are o afecțiune a sângelui”. La fel susține și presa italiană, afirmând chiar că șeful statului rus a fost operat de urgență.

Vladimir Putin a apărut în public, după ce jurnaliștii italieni au scris că a fost operat de cancer

În ciuda dezvăluirilor din ziarul La Stampa, care a scris, citând surse anonime, că președintele Rusiei a fost spitalizat și operat de cancer, Vladimir Putin a apărut, luni, la o reuniune a liderilor CSTO. Aceasta este o organizație de securitate post-sovietică, care reunește șase țări: Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Rusia și Tadjikistan.

Ce spun mai multe surse de la Kremlin despre starea de sănătate a liderului rus

Liderul de la Kremlin a fost supus unei intervenții chirurgicale urgente (cancer), susține ziarul italian La Stampa, citând mai multe surse apropiate Moscovei. Potrivit acestora, Putin are o afecțiune a sângelui, iar pentru a-i acoperi absența au fost realizate clipuri preînregistrate pentru 10 zile.

„Internarea de urgență, intervenția specialiștilor supuși verificărilor și un plan de „înlocuire” pe 10 zile. Sunt câteva detalii, confirmate de surse informate, cu privire la starea de sănătate a lui Vladimir Putin, care suferă – se pare – de cancer. Există dovezi că, în urmă cu aproximativ o săptămână, s-a grăbit la clinică președintele rus, era noapte și foarte bolnav”, spun sursele citate de La Stampa.

Președintele Rusiei, prezent la summitul CSTO

Toate afirmațiile despre sănătatea precară a președintelui rus par să rămână doar zvonuri. Acesta și-a făcut apariția la o reuniune a liderilor CSTO, unde a declarat că Federația Rusă nu are nicio problemă cu Finlanda și Suedia, însă, extinderea infrastructurii militare pe teritoriul lor va cere o reacție din partea Moscovei. Comentariile vin în contextul în care țările nordice se apropie de aderarea la NATO.

Acuzații la adresa Occidentului

La summitul Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO), condusă de Rusia, Vladimir Putin a precizat că extinderea alianței militare occidentale NATO este o problemă pentru Kremlin. La rândul său, președintele belarus Alexander Lukașenko i-a îndemnat pe ceilalți membri ai CSTO să rămână uniți și a acuzat Occidentul că vrea să prelungească războiul din Ucraina, pentru a distruge Rusia.

Potrivit TASS, la reuniune participă liderii celor șase state membre CSTO: președintele rus Vladimir Putin, premierul armean Nikol Pashinyan, președintele belarus Alexander Lukașenko, liderul kazah Kassym-Jomart Tokayev, președintele kârgâz Sadyr Japarov și liderul tadjik Emomali Rahmon.