Vin direct la tine acasă, începând cu 31 mai, în toată România. Ce întrebări vor pune recenzorii, celor care nu s-au autorecenzat online

Vin direct la tine acasă, începând cu 31 mai, în toată România. Ce întrebări vor pune recenzorii, celor care nu s-au autorecenzat online

România se află, încă, în plin proces de recensământ național, astfel că toți cetățenii țării sunt obligați prin lege să participe. În caz contrar, aceștia riscă amenzi usturătoare, după cum vei putea vedea în cele ce urmează, în acest articol.

Cum vineri s-a încheiat etapa de autorecenzare online în România, de mâine se va startul unei alte etape, de data aceasta în format față în față.

Mai exact, toți cei care nu au apucat, din diverse motive, să se autorecenzeze online, vor trebui să primească acasă recenzorii care „îi vor lua la întrebări” cu caracter personal sau gospodăresc.

Ce știm, până acum, despre etapa recenzării față în față, în România

Până în data de 17 iulie, toți locuitorii din România care nu au apucat să se autorecenzeze online, ori, după caz, nu au avut mijloacele tehnologice necesare pentru a face asta, vor trebui să primească recenzorii acasă.

În cazul în care aceștia nu vor dori să participe la interviu sau nu vor furniza informațiile cerute de angajații statului, riscă amenzi de până la 3.000 de le, iar în unele cazuri chiar de 5.000 de lei.

Totuși, bine de știut este că recenzorii te vor vizita doar în cazul în care nu ai completat formularul online. Așadar, dacă ai apucat să faci asta, nu te îngrijora: ți-ai îndeplinit îndatoririle către stat. Iar dacă în familia ta va exista, spre exemplu, un singur om care nu a apucat să se autorecezeze, interviul va fi susținut doar de acesta, și nu de toți membrii acelei gospodării.

La fel de important de știut este că recenzorii vor avea la dispoziție CNP-uri parțial anonimizate care să le ofere informații despre tine, dar care să respecte și GDPR, relația dintre recenzor și recenzat fiind, prin lege, una protejată de confidențialitate.

Nu te speria, nu te va filma sau fotografia nimeni, ci doar vei purta o discuție cu recezorul, pe baza câtorva întrebări care vor viza informații prețioase despre tine: starea ta civilă, grupul etnic căruia aparții, religia din care faci parte, etc, dar și întrebări generale despre locuință.

Citește și: