24 mai 2022 | 14:25

Câți bani poți primi dacă vrei să fii recenzor. Anunțul oficial

News
Câți bani poți primi dacă vrei să fii recenzor. Anunțul oficial
Un recenzor este un angajat al guvernului care participă la un recensământ

În această perioadă autoritățile române continuă recenzarea populației. Procesul de autorecenzare a fost prelungit până în data de 27 mai, ca urmare a numărului mare de recenzați. Pe de altă parte, odată cu încheierea procesului online, se pune problema recenzării „față-în-față”. Asta implică angajarea de personal pentru recenzare, așa-numitții recenzori. De exemplu, la nivelul Primăriei Sector 2 au fost anunțate posturi de recenzor, singura lor misiune fiind de a completa împreună cu cei care nu s-au autorecenzat, pe tablete, formularele de recensământ.

Recensământ 2022. Ce face un recenzor

Așa cum scriam și în introducerea acestui articol, un recenzor este un angajat al guvernului care participă la un recensământ, în cadrul căruia este numărat fiecare membru al populației. Datele rezultate în urma recensământului sunt utilizate într-o mare varietate de scopuri.

De la determinarea numărului de reprezentanți pe care un anumit stat sau provincie îi poate alege în guvern până la colectarea de date care sunt utilizate pentru a furniza statistici demografice. Persoanele care efectuează recensământul sunt, de obicei, angajați temporari care sunt angajați special pentru recensământ.

În general, munca unui recenzor începe cu mult înainte de ziua oficială a recensământului. Recenzorii merg pe jos prin comunități și notează fiecare unitate de locuit pe care o găsesc.

În cazul în care o unitate nu a fost documentată sau înregistrată de recensământ, recenzorul notează acest lucru. Face asta pentru a putea fi adăugată pe listele de recensământ.

Aceste informații sunt folosite în timpul trimiterilor poștale pentru a se asigura că fiecare gospodărie va primi un chestionar de recensământ.

Procesul de recenzare față-în-față

Pe măsură ce se primesc răspunsuri la recensământ, acesta generează o listă cu persoanele care nu au răspuns încă. Persoanele care efectuează recensământul pleacă din nou pe jos pentru a găsi aceste gospodării și a colecta răspunsurile.

Recenzorul este obligat să ia toate măsurile posibile pentru a colecta date despre gospodăriile care nu au răspuns. Aceasta include intervievarea vecinilor, revenirea la unitatea de locuit de mai multe ori, încercarea de a contacta proprietarii și alte măsuri similare.

Cei care efectuează recensământul sunt obligați prin lege să protejeze datele pe care le colectează și nu pot pune întrebări care nu se regăsesc în chestionarul de recensământ. Chiar și după ce nu mai lucrează pentru guvern, aceștia trebuie să păstreze confidențialitatea informațiilor colectate în timpul recensământului.

Cetățenii sunt obligați să participe la recensământ, dar în cazul în care acesștia refuză, fie autorecenzarea, fie recenzarea „față-în-față”, riscă amenzi, curpinse între 1.000 și 5.000 de lei, conform legii. În schimb, în timpul procesului de recenzare, cetățenii trebuie să fie asigurați că informațiile lor vor fi protejate.

Primăria Sector 2 angajează recenzori

Deși, așa acum spuneam ceva mai devreme, recenzorii își încep munca mult mai devreme, în anumite cazuri legea permite autorităților locale să angajeze alte persoane, dacă numărul necesar nu este suficiet. Așa se face că Primăria Sector 2 anunță pe Facebook angajarea a 338 de pesoane pentru funcția de recenzori.

„Aplică și devino Recenzor în Sectorul 2!

Dacă ești o persoană activă, căreia îi plac munca de teren și contactul direct cu oamenii, te așteptăm în echipa noastră de recenzori. Căutăm 338 de persoane dornice să se implice în procesul de recenzare.

Misiunea voastră va fi să intrați în contact cu cetățenii Sectorului 2 care nu s-au autorecenzat online, să completați împreună cu ei, pe tablete, formularele de recensământ.

Veți încheia un contract de prestări servicii valabil până la încheierea perioadei de recenzare (17 iulie 2022) și veți putea să vă rotunjiți și veniturile. Plata se face în funcţie de numărul de chestionare completate prin interviu:

7 lei pentru fiecare chestionar pentru recenzarea persoanei
3,5 lei pentru fiecare chestionar pentru recenzarea locuinței.

Dacă te regăsești în următorul profil, te invităm să aplici.

să ai vârsta minimă de 18 ani, cel puțin studii medii absolvite
fără cazier judiciar
să ai cunoștințe de utilizare a unei tablete
să ai un telefon mobil pe care îl poți folosi pentru comunicare
să ai capacitatea de a relaționa într-un mod plăcut, civilizat, cu cei din jur.

Dacă ești interesat(ă), descarcă cererea de pe pagina anunțului, completeaz-o si trimite-o la adresa de mail infopublice@ps2.ro, sau depune-o la registratura primăriei, str. Chiristigiilor 11-13 (Luni, Marţi şi Miercuri: 08:30 – 16:30, Joi: 08:30 – 18:30, Vineri: 08:30 – 14:00).”, anunță PS2 pe Facebook.

Un ultim sfat

O persoană care dorește să devină recenzor trebuie să depună o cerere la agenția de recensământ. Sau să răspundă unui anunț de angajare temporară, ca în cazul PS2. De obicei, agențiile de recensământ anunță posturile disponibile înainte de un recensământ programat.

Solicitanții trebuie să susțină un examen și li se poate cere să demonstreze că dispun de vehicule fiabile pentru a arăta că pot accesa fiecare colț al comunității lor. Persoanele cu abilități multilingve pot fi căutate în mod special, mai ales în comunitățile cu o populație mare de imigranți.

Multe persoane care nu răspund la recensământ o fac pentru că chestionarele sunt furnizate într-o limbă greșită sau pentru că nu înțeleg scopul recensământului sau se tem că un răspuns va duce la deportare, în cazul imigranților fără acte.

Un recenzor care este multilingv poate interacționa cu imigranții și poate răspunde preocupărilor acestora cu privire la recensământ. Ațșa că, în cazul în care credeți că vă potriviți unui astfel de post, puteți aplica pentru aceste posturi temporare, deși nu sunt extrem de bine plătite.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar în a doua zi de Crăciun pentru a-ți merge bine tot anul
Redactia.ro
Cum dau autoritățile apă la moară fanilor teoriei conspiraționiste Chemtrails
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Al Bano a spus ce s-a întâmplat în noaptea în care fiica lui, Ylenia Carrisi, a dispărut: „Acesta e dramaticul adevăr!”
Unica.ro
În sfârșit, ninge și la București. Iarna pune stăpânire pe jumătate din țară
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Simona Halep a luat decizia. A anunțat oficial în urmă cu puțin timp: Nu este ceea ce mi-aș fi dorit...
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
MOȚIUNE de DESTITUIRE a PREȘEDINTELUI! CRIZĂ politică fără PRECEDENT
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro