Viitorul se întâlnește cu trecutul: roboții care păzesc orașul Pompeii

Viitorul se întâlnește cu trecutul: roboții care păzesc orașul Pompeii

Mă întreb dacă sunt rezistenți la lavă.

L-am văzut dansând, încercând și uneori eșuând la parkour și, în general, ne-am temut pentru viitorul nostru datorită lor, dar acum roboții Boston Dynamics fac ceva nou.

Site-ul web oficial Pompeii spune că roboții de la Boston Dynamics ajută în prezent la protejarea orașului antic. Câinii, cunoscuți adesea sub numele de Spot, sunt pregătiți să ajute la monitorizarea orașului pentru semne de eroziune, daune și chiar potențiali hoți. Ei vor face acest lucru cu ajutorul dronelor care zboară deasupra lor pentru a oferi informații, precum și cu arheologi umani și echipe de securitate, desigur.

În ciuda fricii mele de roboți în poziții de putere, juxtapunerea unor roboți câini futuriști care patrulează orașul devastat de erupția vulcanică creează un peisaj futurist. Nu are cum să nu te ducă cu gândul la jocurile Fallout sau Assassin’s Creed.

Un proiect interesant

Pompeii este un oraș antic destul de bine conservat, mai ales după ce a încasat în plin erupția vulcanului Vezuvius în 79 d.Hr. Se crede că erupția bruscă a îngropat orașul, înainte ca pagube mari să poată fi cauzate. De atunci s-au făcut eforturi pentru a păstra această bucată uimitoare de istorie, iar dacă roboții pot ajuta bine, cred că este în regulă.

Practic, avem un robot complex care poate traversa multiple suprafețe și capabil să monitorizeze ruinele. Are camere și scanere și poate fi echipat cu alte instrumente pentru a ajuta la îndeplinirea sarcinilor. Toate acestea fac parte din inițiativa Smart Archaeological Park din Parcul Arheologic din Pompeii de a integra tehnologia pentru îngrijirea sitului.

Aceste abilități se extind chiar și la capacitatea de a urmări tomb raiders pe baza urmelor pe care le lasă în activitățile lor. Cele mai multe astfel de jafuri din Pompeii au loc în mici peșteri prin care oamenii se strecoară. Sunt periculoase, întunecate și nu sunt ușor de manevrat, mai ales pentru oameni.

Pentru un câine robot, aceste tuneluri ar trebui să fie o plimbare lejeră. Deși având în vedere că acești roboți costă aproximativ 75.000 USD bucata, ei ar putea deveni noua țintă pentru oamenii care doresc să câștige bani rapid din ruinele Pompeii.