VIDEO Fantastic Fungi, uimitorul documentar despre viața ciupercilor, filmat în 15 ani: unde îl poți vedea chiar acum

VIDEO Fantastic Fungi, uimitorul documentar despre viața ciupercilor, filmat în 15 ani: unde îl poți vedea chiar acum

Într-un nou scurtmetraj publicat de Wired, regizorul Louie Schwartzberg a dat câteva detalii din culisele procesului minuțios de filmare, care a durat 15 ani, al documentarului său din 2019, Fantastic Fungi.

Documentarul dezvăluie lumea ascunsă și absolut extraordinară a ciupercilor și a miceliului, atât pe suprafața Pământului, cât și în adâncuri.

Louie Schwartzberg a improvizat studioul de filmare la el acasă

Filmate în studioul improvizat acasă, al lui Schwartzberg, clipurile în time-lapse prezentate în documentar oferă o perspectivă fascinantă a acestor organisme uimitoare, în timp ce înfloresc și cresc într-o rețea interconectată de plante și animale sălbatice.

Desigur, ar putea suna contra-intuitiv să filmezi o ființă care trăiește, de obicei, în aer liber, în interior. Însă, din cauza luminii și condițiilor meteorologice fluctuante, precum și a diverșilor dăunători, a fost imposibil ca documentarul despre ciuperci să fie făcut în mediul lor natural.

Schwartzberg a reușit să mențină condiții adecvate de iluminare și a folosit un intervalometru personalizat pentru a captura fiecare cadru. Filmând o dată la 15 minute, a reușit să obțină un total de 96 de cadre la fiecare 24 de ore, ceea ce înseamnă doar patru secunde pe film. Așadar, nici nu e de mirare că i-a luat aproape 15 ani.

„Mi-am dat seama că am transformat-o într-o practică spirituală. De fapt, la propriu, mă trezește dimineața… Trebuie să îmi imaginez cum va arăta încadrarea și compoziția mâine, sau peste două zile sau peste o săptămână. Și aceasta este o experiență de transformare, pentru că trebuie să îți aliniezi mintea cu intenția florii sau a ciupercii, gândindu-te unde va crește, cât de mare va ajunge”, a declarat Louie Schwartzberg, în mărturia video pe care o poți vedea în subsolul acestui articol, alături de trailerul pentru Fanstastic Fungi (Extraordinarele Ciuperci).

Pentru a urmări punctul culminant al muncii de 15 ani a lui Schwartzberg, poți intra în contul tău de Netflix. În mod evident, dacă ești pasionat de natură, nu vei regreta decizia.