07 ian. 2022 | 12:25

Vești bune pentru fanii Volkswagen: ce se întâmplă cu ID.Buzz

ACTUALITATE
Vești bune pentru fanii Volkswagen: ce se întâmplă cu ID.Buzz

Există câteva vehicule electrice a căror lansare a fost amânată de atâtea ori încât au devenit glume printre pasionații de vehicule electrice.

Există Tesla Semi și Tesla Roadster 2, care au fost dezvăluite în urmă cu mai bine de 4 ani, de asemenea, există și mașina electrică Apple.

Și apoi mai este Volkswagen ID. Buzz, care ia tortul în această categorie.

Este o situație interesantă din mai multe motive. În primul rând, autobuzul hippie original Volkswagen este unul dintre cele mai emblematice vehicule create vreodată. La naiba, știu că mulți se vor certa cu mine, dar cred că poate fi cel mai emblematic model de vehicul din istorie. O astfel de afirmație va fi întotdeauna controversată, dar știu că mulți vor fi și de acord cu mine și că duba ocupă un loc special în inimile lor. Duba hippie este un simbol cheie sau o epocă uriașă în istoria omenirii, una care a fost foarte iubită.

Volkswagen se întoarce la clasic

Nu va trebui să mai aștepți mult pentru a vede ID.Buzz. Șeful Grupului VW, Herbert Diess, a anunțat că Volkswagen va debuta cu microbuzul reîncarnat pe 9 martie. Nu a împărtășit mai multe dincolo de o schiță, dar testarea de către VW a unui prototip autonom sugerează că duba nu va pierde multe dintre elementele de design din conceptul nostalgic.

ID.Buzz este de așteptat să fie lansat în Europa mai târziu în 2022 și să ajungă pe țărmurile americane în 2023.  Modelele de intrare ar putea începe cu modele cu tracțiune spate care oferă până la 200 CP, în timp ce gama superioară ar putea include AWD și 300 CP.

La fel ca Beetle, designul microbuzului VW rămâne iconic. Buzz ar putea servi ca un vehicul  care să atragă cumpărătorii către gama generală de vehicule electrice a mărcii, chiar dacă în cele din urmă se mulțumesc cu un alt model.