Vestea zilei de la Raiffeisen, se transformă într-un fel de Revolut: au de câștigat și clienții Banca Transilvania

Vestea zilei de la Raiffeisen, se transformă într-un fel de Revolut: au de câștigat și clienții Banca Transilvania

În contextul popularității explozive a Revolut în țara noastră, tot mai multe instituții bancare încearcă să profite de apetitul românilor pentru tranzacții financiare rapide, în timp real, dintr-un cont în altul. Raiffeisen tocmai a făcut un pas foarte important în același sens și vizează interacțiunea cu clienții multor bănci din România.

De astăzi, Raiffeisen Bank oferă clienților săi serviciul Plăți Instant. Dacă numele nu era suficient de sugestiv, pentru transferuri de sub 50.000 de lei, clienții băncii pot trimite sau primi bani în timp real de la și către conturi de Banca Transilvania, CEC Bank, Libra Internet Bank, BCR, Vista Bank și Patria Bank.

Plățile instant, o normalitatea în România

Deși lipsesc bănci importante din lista de mai sus, precum BRD sau ING Bank, efortul tehnologic din spatele anunțului Raiffeisen Bank nu este de neglijat și, în practică, este un upgrade important față de ceea ce îți oferă Revolut, de exemplu. Mai mult decât atât, cu ocazia acestei vești, aflăm că alte trei instituții financiare sunt în faza de testare și înrolare în acest mecanism.

Ideea de bază este că, la ora actuală, tot mai mulți clienți de servicii bancare își doresc o viteză mai mare a transferurilor și disponibilitate 24/7/365 a fondurilor, pe lângă o siguranță sporită a fondurilor. Ca referință, ideea de Plăți Instant se referă practic la transferuri de maxim 10 secunde între două conturi la bănci diferite, conform regulilor înscrise în schema de plată care guvernează acest instrument de plată. În practică, conform testelor realizate de lansarea serviciului, vorbim de aproximativ 4 secunde durată de transfer.

Ca referință, noul serviciu a fost dezvoltat de Transfond, operatorul Casei de Compensare Automate a plăților interbancare, în colaborare cu băncile comerciale, Asociația Română a Băncilor (Administratorul Schemelor Naționale de Plăți) si Banca Națională a României (Supraveghetorul Schemelor de Plăți).

“Avem peste 2,3 milioane de clienți persoane fizice, din care jumătate (1,15 milioane) sunt clienți digitali. Prin lansarea plăților instant ne dorim să atragem în era digitală pe toți clienții noștri. Cine deține un cont curent la Raiffeisen Bank trebuie să folosească aplicația Smart Mobile, iar experiența lor de deținător de cont curent se va îmbunătăți semnificativ. Așa cum știți costurile sunt 0, dacă se face o singură plată lunar. De asemenea, pot să-i asigur pe clienți că securitatea tranzacțiilor este permanent monitorizată de bancă prin toate mijloacele existente. E una dintre preocupările noastre majore.”  a spus Vladimir Kalinov, vicepreședinte Retail la Raiffeisen Bank.