Vestea extraordinară a momentului pentru toți șoferii din România. Prețul RCA a scăzut brusc, ce firme au ieftinit, cu cât

Vestea extraordinară a momentului pentru toți șoferii din România. Prețul RCA a scăzut brusc, ce firme au ieftinit, cu cât

După ce prețurile, pe piața RCA, au explodat în contextul falimentului City Insurance, mai multe firme de asigurare mari iau prin surprindere șoferii și brokerii de asigurare și aplică scăderi semnificative ale tarifelor practicate pentru RCA.

Astfel, prețurile RCA au scăzut cu 10%, până la 20%, la câteva dintre cele mai importante societăți de asigurare din România, care gestionează împreună portofolii de cel puțin 3,5 milioane de șoferi, conform datelor Economica. În contextul falimentului City Insurance, prețurile ajunseseră la majorări medii de 50% și vârfuri de creștere de până la 100%, în cazul camioanelor, de exemplu, ori a șoferilor tineri care conduc mașini cu motoare mari.

Motiv de bucurie pentru șoferi: RCA mai ieftin

Ieftiniri medii de 15% au operat societăție Euroins, Groupama, Omniasig și Generali. Ca referință, Euroins este lider absolut al pieței, cu circa 40% din vânzările totale de RCA la finalul lui 2021. De asemenea, Groupama a marcat un reviriment pe acest segment, după falimentul City, ajungând să dețină o cotă de piață de 15-20%, fiind a treia din domeniu, ca vânzări.

În ceea ce privește Omniasig, aceasta a cam stagnat pe acest segment în ultimul an. Generali nu mai este interesată de RCA de ani de zile, cota sa de piață fiind foarte redusă.

Tot în atenția șoferilor, reamintim că s-a modificat Codul Rutier 2022. După luni întregi de zvonuri și speculații pe marginea schimbărilor suferite de șoferii din România, Codul Rutier 2022 a fost votat. Sancțiunile sunt dure, iar gesturi aparent banale din trafic vor fi amendate.

Agresivitatea din trafic duce la accidente rutiere ușor de prevenit. Tocmai din acest motiv, noul Cod Rutier include sancțiune dure pentru șicane în trafic, conducere agresivă sau flash-uri nejustificate. Nu de puține ori, aceste gesturi vor duce la suspendarea permisului de conducere și, implicit, a dreptului de a circula pe drumurile publice. Lista schimbările adoptate recent este însă chiar mai mare decât atât și poate fi consultată aici.

 

Citește și: