Vestea bună a zilei pentru toți șoferii români: plata despăgubirilor la RCA pentru majoritatea, în doar 5 zile

Vestea bună a zilei pentru toți șoferii români: plata despăgubirilor la RCA pentru majoritatea, în doar 5 zile

În urmă cu un an, cel mai mare asigurator din România ajungea să-și despăgubească șoferii implicați în accidente, în medie, după 38 de zile, mai mult de o lună. Situația la momentul de față este semnificativ mai roz, doar 5 zile.

Euroins România Asigurare-Reasigurare S.A. este cel mai important jucător din industria asigurărilor RCA din România, după numărul de clienți și, mai ales, după falimentul City Insurance. Deși, până de curând, nu se afla într-o situație financiară foarte bună, se pare totuși că a reușit să dobândească niște rezultate impresionante, mai ales când vine vorba de interacțiunea cu păgubiții. Conform unui comunicat de presă al companiei, timpul necesar procesării daunelor și achitării despăgubirilor a scăzut radical. Singurele excepții previzibil de la această regulă sunt cele cu victime omenești.

Euroins te despăgubește în doar 5 zile

Comparativ cu ultima parte a anului 2021, timpul de achitare a daunelor a scăzut cu 25%, după ce, în ultimul an, indicatorul cu pricina a scăzut în mod constant, după cum atrage atenția asiguratorul bulgar cu o poziție dominantă pe piața din România.

Ca referință, la finele anului trecut, Euroins România raporta către Autoritatea de Supraveghere Financiară că a plătit, în medie, daune după 6,8 zile. Rezultatele de acum trădează, în cel mai pozitiv mod cu putință, un progres semnificativ față de trimestrul doi al anului trecut când, timpul mediu de plată al daunelor era de 38 de zile.

„Faptul că am continuat să ne îmbunătățim constant procedurile și să menținem relații bune cu toate servicice-urile auto cu care avem relații contractuale – o colaborare cu creștere rapidă la nivel național, este dovada că tratăm cu responsabilitate angajamentele pe care ni le-am asumat, în strategia pe care o aplicăm la Euroins România. Avem viziunea unei afaceri durabile și puternice, diversificată în produse de asigurare noi și actualizate nevoilor actuale, produse care sperăm să aducă asigurările mai aproape de inimile românilor”, a declarat Tanja Blatnik (foto), CEO Euroins România.

Citește și: