Un nou gigant intră în România și face angajări masive: vei uita de eMag, Lidl, Kaufland

Un nou gigant intră în România și face angajări masive: vei uita de eMag, Lidl, Kaufland

Un nou gigant care promite să le facă concurență lui eMag, Lidl și Kaufland vine în România. Brandul Sezamo își va lansa operațiunile în România.

Destul de curând, Sezamo promite crearea a aproximativ o mie de locuri de muncă. Compania va începe cu două sute de angajați, urmând ca după lansare să crească echipa cu aproximativ opt sute de persoane.

Acest nou gigant va face angajări în România

 “Dorim să fim liderul de piață în vânzările online de produse alimentare, dar nu considerăm companiile online rivale la fel de mult ca cei mai mari jucători din retailul convențional. De la început vom oferi peste 8.000 de produse din toate categoriile”, a declarant pentru Profit.ro Michael Keiser, directorul comercial pentru România al grupului Rohlik.

E-commerce-ul este pe o pantă ascendentă în România, însă comenzile online au încă o pondere destul de redusă în totalul pieței alimentare din țara noastră. Cu toate astea, au crescut mult de la debutul pandemiei de coronavirus, iar marii retaileri și-au dezvoltat sistemele de livrări la domiciliu.

Odată cu începerea pandemiei, românii au început să cumpere mai mult online, iar trendul nu pare să dispară nici după relaxarea restricțiilor.În primele trei trimestre ale anului 2021 s-a simțit o perioadă de creștere solidă pentru aplicațiile de retail în întreaga Europa. Instalările aplicațiilor au ajuns la 572 de milioane, în creștere cu trei puncte procentetuale de la an la an, scrie Economica.

E-commercul a făcut ca aplicațiile de retail să devină una dintre categoriile de aplicațiile mobile cu cea mai rapidă creștere din Europa. Surpriza a fost că, indiferent că restricțiile s-au redus progresiv pe parcursul anului 2021, unele subcategorii au continuat să înregistreze performanțe mai mari decât nivelurile lor anterioare pandemiei.

Ca referință, Sezamo operează în patru țări, Cehia (sub brandul Rohlik), Ungaria (Kifli), Austria (Gurkerl) și Germania (Knuspr), lansând însă acum brandul Sezamo pentru noile piețe.

Rohlik Group a devenit cel mai nou “unicorn” european, după ce a obținut o evaluare de peste un miliard de dolari, la o nouă rundă de finanțare privată.

Citește și: