Un microbuz din România, implicat într-un accident în Viena. Șase persoane au ajuns la spital

Un microbuz din România, implicat într-un accident în Viena. Șase persoane au ajuns la spital

Un microbuz înmatriculat în România a fost implicat într-un accident grav, luni, în Viena. Șase persoane au ajuns la spital, în urma accidentului.

Accident cu un microbuz din România în Viena

Accidentul vine după ce duminică a avut loc un alt accident cu un microbuz înmatriculat în România, în Ungaria, unde două persoane au murit și șapte au ajuns la spital.

Accidentul din Ungaria a avut loc la doar câțiva kilometri de graniță. Șoferul și un pasager din altă mașină au murit pe loc.

La doar o zi distanță, un microbuz înmatriculat în România a fost implicat într-un accident grav rutier, în Viena. Șase persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Accidentul s-a petrecut pe autostrada a 1, în apropiere de Viena.

Presa din Austria scrie că pompierii locali au fost alertați de dimineață cu privire la un accident în care ar fi implicat un microbuz înmatriculat în România.

Se pare că microbuzul s-ar fi lovit de un camion, după ce șoferul român ar fi adormit la volan. Autoritățile din Austria au început o anchetă ca să vadă în ce circumstanțe s-a petrecut accidentul.

Al doilea accident în care este implicat un microbuz înmatriculat în România

Nu mai devreme de duminică, 10 iulie, un accident s-a produs în Ungaria. Microbuzul era înmatriculat în Vaslui și era plin de români. 

Se pare că accidentul s-a produs între microbuz, un tractor și o dubă, iar totul ar fi pornit de la o depășire periculoasă. 

Șoferul a intrat pe contrasens, în încercarea de a depăși, unde s-a ciocnit cu o dubă.

Șoferul român al microbuzului a murit pe loc, la fel și șoferul care conducea duba.

„Printre celelalte 5 persoane rănite, pasageri ai microbuzului, se regăsește un bărbat din Vultureşti (30 ani) şi o femeie din Vaslui (31 ani) – se pare că era cu minorul (nu s-a reușit să se afle starea acestuia). Alte 2 persoane ar fi din judeţul Iaşi, iar cu privire la una nu s-a aflat de unde este.

Se fac demersuri pentru informarea familiilor, atât a persoanei decedate cât şi a răniților, de pe raza județului Vaslui”, se arată în comunicatul emis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bihor.