Un bărbat a aruncat la gunoi 357 de milioane de dolari, în Bitcoin. A căutat ani de zile portofelul electronic

Un bărbat a aruncat la gunoi 357 de milioane de dolari, în Bitcoin. A căutat ani de zile portofelul electronic

În timp ce făcea o curățenie de primăvară în 2013, un bărbat și-a aruncat vechiul hard disk al computerului la gunoi, care s-a alăturat rapid muntelui de gunoi de la depozitul local de gunoi din Newport, Țara Galilor, Marea Britanie.

Nu știa, la acea vreme, că același hard disk conținea un portofel electronic cu 7.500 de Bitcoin, în valoare de 500.000 de lire sterline (665.000 de dolari) – atât valora la acea vreme. Acum? Acest portofel electronic valorează 357 de milioane de dolari.

Bărbatul caută în gunoi după cei 357 de milioane de dolari, din 2013

Odată ce și-a dat seama, bărbatul a început o căutare disperată a hard disk-ului. În ultimii ani, James Howells s-a târât printre mormane de gunoaie în căutarea acului său în carul cu fân, în valoare de 357 de milioane de dolari – un car de fân de mărimea unui teren de fotbal.

„Am vorbit cu unul dintre tipii de acolo, i-am explicat situația. Și chiar m-a dus cu camionul lui până unde este depozitul de gunoi, șanțul actual la care lucrează. Este cam de dimensiunea unui teren de fotbal. Și a spus că gunoaiele de acum trei sau patru luni ar fi la aproximativ 2 metri mai jos”, a spus Howells într-un interviu pentru The Guardian.

Tot el a adăugat: „Sunt în punctul în care fie râd din cauza asta, fie plâng din cauza asta. De ce nu sunt acum acolo, cu o lopată? Cred că sunt doar resemnat că nu o să-l pot găsi niciodată”.

După acea conversație, Howells aproape că s-a resemnat cu faptul că averea lui nu va fi găsită niciodată. Dar la scurt timp după, el a continuat căutarea și încă crede că există speranță. Într-un ultim efort, acum a recrutat locuitori ai orașului său local pentru a se alătura căutării, cu promisiunea a unei recompense pentru cine va găsi hard disk-ul.

Şansele sunt cu siguranţă contra împotriva lui. Invocând daunele ecologice provocate de căutarea prin gunoiul îngropat, lipsa unui permis dpe teren și incertitudinea că hard disk-ul chiar se află acolo, consiliul din Newport nu va permite nimănui să sape în movilele de gunoi, transmite CNBC.

Din păcate, dacă Howells nu poate găsi unitatea, portofelul electronic este pierdut pentru totdeauna.

Citește și: