Ultimul selfie din lume: cum vede inteligența artificială finalul umanității

Ultimul selfie din lume: cum vede inteligența artificială finalul umanității

Inteligența artificială este din ce în ce mai avansată.

Openlab se pregătește să lanseze DALL-E 2, o inteligență artificială care generează imagini.

Un alt generator de imagini AI popular se numește Midjourney, iar un cont TikTok pare să folosească imagini similare cu cele create de acel software.

Peisajele sterpe formează aici un fundal solemn pentru predicția inteligenței artificiale Midjourney despre cum va arăta „ultimul selfie făcut vreodată”. Scenele sunt pline de focuri neîmblânzite, iar fumul gros și întunecat pătrunde în aer. Nu se știe dacă este vorba despre fum de lemne, poluare industrială sau iarnă nucleară, dar figurile nervoase care surprind momentul par să implore ajutor.

Nu există zâmbete aici. Ochii lor sunt scobiți, pielea încrețită, decojită sau inexistentă. În fundal sunt presărate moloz și ceea ce pot doar presupune că sunt cadavre. Mesajul este clar: aici ne va duce traiectoria dacă nu ne rezolvăm.

Nu este cea mai pozitivă notă pentru a începe ziua, dar totuși este emoționantă.

last selfie

Midjourney, o altfel de inteligență artificială

Midjourney este un generator de imagini AI care le permite utilizatorilor să-și imagineze viitoare posibile, cronologie alternative sau să proiecteze miniaturi lofi. Face acest lucru prin utilizarea unui bot Discord și este gratuit de utilizat pentru o perioadă limitată de timp.

Utilizatorul zx_JB a postat imaginile de mai sus în camera #show-and-tell a canalului Midjourney Discord, iar robotoverloards a postat unele dintre cele mai înfiorătoare predicții pe Tiktok.

Chiar dacă inteligența artificială poate crea niște imagini deranjante, nu trebuie să îți faci griji.

Inteligența artificială își bazează creațiile pe informațiile care i-au fost oferite de către oameni și nu prezice în niciun caz viitorul, în ciuda teoriilor conspirației care sugerează acest lucru.