DALL-E și Midjourney aproape de lansare: ce reprezintă cele două programe

DALL-E și Midjourney aproape de lansare: ce reprezintă cele două programe

Sistemul OpenAI va fi disponibil pentru 1 milion de oameni.

Nu mai trebuie să faci parte dintr-un club mic pentru a încerca generatorul inteligent de imagini DALL-E al OpenAI. Consorțiul a lansat o versiune beta care va face DALL-E disponibil pentru 1 milion de persoane dintr-o listă de așteptare în săptămânile următoare. Dacă reușești să participi, vei primi 50 de credite de imagine gratuite în prima lună și 15 în fiecare lună următoare. Fiecare credit oferă patru imagini bazate pe o solicitare originală sau trei dacă oferi o solicitare de editare sau de variație. Un pachet de 115 credite este disponibil pentru 15 USD dacă ceea ce este gratuit nu este suficient.

De asemenea, versiunea beta extinde drepturile de utilizare pentru a include proiecte comerciale. Puteți imprima imaginile pe cămăși sau cărți pentru copii, de exemplu. OpenAI va respinge în continuare încărcările de imagini DALL-E care includ fețe realiste, conținut numit și material „explicit”. Consorțiul este încă îngrijorat de faptul că oamenii ar putea abuza de tehnologie pentru dezinformare, deepfake și alte scopuri dăunătoare.

DALL-E a atras atenție datorită capacității sale de a genera imagini atrăgătoare, bazate exclusiv pe o descriere obișnuită. De asemenea, poți modifica anumite părți ale unei imagini pentru a obține efectul dorit. Este atât o vitrină pentru potențialul AI, cât și un instrument creativ surprinzător de capabil – nu trebuie să știi prea multe despre artă pentru a produce ceva special.

Midjourney nu pierde timpul

Săptămâna trecută, compania din spatele instrumentului generativ de artă AI Midjourney și-a deschis versiunea beta, permițând oricui să se înregistreze pentru un cont și să genereze redări suprareale, deși cu un număr limitat de generații „gratuite”. Afluxul de noi utilizatori a fost un test de stres pentru sistem, care rivalizează cu DALL-E în capacitatea sa de a crea redări stilistice și uneori obsedant de realiste.

„În următoarele 24 de ore vom încerca să deschidem accesul beta pentru toată lumea”, a scris David Holz, CEO Midjourney, într-un mesaj postat luni seară pe serverul Discord al instrumentului AI. „Nu știm dacă serverele noastre sunt gata, dar suntem gata să aflăm.”

Spre deosebire de DALL-E, Midjourney pare să exceleze în mod deosebit la crearea de medii, în special scene de fantezie și distopice SF cu iluminare dramatică care arată ca arta conceptuală redată dintr-un joc video.