Cele mai bune comedii cu Dem Rădulescu. Momente memorabile ale unui actor de geniu

Cele mai bune comedii cu Dem Rădulescu. Momente memorabile ale unui actor de geniu
Momentele memorabile și comediile actorului de geniu Dem Rădulescu.

Dem Rădulescu s-a născut la data de 21 septembrie 1931, la Râmnicu Vâlcea. A decedat pe 17 septembrie 2000, la București. A fost un actor român de comedie de teatru, film și televiziune, fiind unul dintre cei mai mari actori de comedie pe care ia avut țara noastră. Pe lângă actorie, el a mai fost profesor la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I. L. Caragiale” din București. Care sunt comediile și momentele memorabile prin care marele actor a rămas în inimile noastre?

Momentele memorabile și cele mai bune comedii ale actorului de geniu, Dem Rădulescu

Dem Rădulescu s-a născut într-o familie de negustori. A absolvit liceul în Râmnicu Vâlcea. După terminarea acestuia s-a ales cu porecla ”Bibanul”. El a ales în acea perioadă, dacă să urmeze actoria sau sportul de performanță.

Luptând în ring la categoria semi-mijlocie, la un campionat de amatori din Râmnicu Vâlcea, a obținut o stea de aur. Debutul acestuia a fost la un bal care a fost organizat de fanfara gării, unde figura ca amator.

Despre Dem Rădulescu

Debutul carierei sale ca actor, a fost în momentul în care a fost remarcat de către Sică Alexandrescu, în timp ce participa la un concurs de tineri actori, interpretând piesa ”Steaguri pe turnuri”, jucând rolul lui ”babditul” Rijikov, în 1956. În urma concursului, celebrul actor a obținut premiul I.

A fost căsătorit de două ori:

  • prima căsătorie a fost cu actrița și balerina Paula Rădulescu
  • a doua căsătorie a fost cu Adriana Șchiopu, actriță de profesie.

20 de ani de la moartea marelui actor

Împreună cu Adriana Rădulescu are o fiică, pe nume Irina Rădulescu, care s-a născut pe 14 octombrie 1986. Aceasta a călcat pe urmele părinților, devenind actriță.

Dem Rădulescu a murit în urmă cu 20 de ani, pe data de 17 septembrie 2000, din cauza unui infarct, la București. Este înmormântat la cimitirul Bellu.

Declarațiile Irinei Rădulescu la 20 de ani de la moartea tatălui său

Irina Rădulescu, este fiica regretatului actor Dem Rădulescu. Ea a făcut niște declarații, la 20 de ani de la moartea tatălui său, în care vorbește despre acesta.

”După ce tata n-a mai fost, asta a fost bucuria, de a-l redescoperi ca actor pentru că în primul rând el a fost tata. Și a fost cel mai bun rol al lui! Apoi l-am descoperit ca actor și a fost un mod de a crea o punte între mine și el, care nu mai era fizic. Nu e un moment trist, e un moment binecuvântat că după 20 de ani încă este lume care când aude de el se uită la mine ca la Sfintele Moaște, deși eu n-am niciun merit, și este cea mai mare binecuvântare că acest om a lăsat ceva în urma lui”, a declarat pentru Antena3, Irina Rădulescu Rădulescu la postul de televiziune Antena3.

Dem Rădulescu – cele mai bune comedii

Renumit pentru comediile în care a jucat, Dem Rădulescu a rămas pe buzele și în inimle noastre, pentru multe dintre rolurile pe care le-a interpretat. Printre cele mai bune comedii în care a jucat celebrul actor, se numără:

  • Brigada Diverse în alertă
  • B.D. la munte și la mare
  • Brigada Diverse intră în acțiune
  • Astă seară dansăm în familie
  • Coana Chirița
  • Expresul de Bufea
  • Corigența domnului profesor
Dem Rădulescu alături de o actriță
Dem Rădulescu, actor de geniu. Momente remarcabile și comedii