18 feb. 2022 | 22:13

Ultima „combinație” a lui Donald Trump: cum face bani, mai nou

ACTUALITATE
Ultima

Donald Trump este unul dintre cei mai bogați politicieni ai lumii, iar spiritul său de investitor aventurier își face simțită prezența și anul acesta. Fostul lider de la Casa Alba a intrat în cel mai nou domeniu de investiții și are toate premisele să își sporească considerabil averea.

Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, împreună cu frumoasa sa soție, Melania Trump, demarează vânzarea a nu mai puțin de 10.000 de NFT-uri.

Ce presupune, de fapt, noua afacere a lui Trump

Pentru cei nefamiliarizați cu NTF, experții ne explică faptul că aceasta reprezintă cea mai modernă formă de artă digitală. Concret, NFT înseamnă token non-fungible – un token digital care este un tip de criptomonedă, la fel ca Bitcoin sau Ethereum. Dar, spre deosebire de o monedă standard din blockchain-ul Bitcoin, un NFT este unic și nu poate fi schimbat de la un la altul (deci, putem afirma că este nefungibil).

Tipurile de NFT-uri sunt foarte variate, dar ar putea lua forma unei piese de artă digitală sau a unui fișier muzical – orice lucru unic care ar putea fi stocat digital și care ar putea fi considerat a avea valoare, poate lua forma unui NFT.

NFT-urile familiei Trump descriu momente cheie din mandatul fostului președinte republican.

Important de menționat, pentru pasionați și, de ce nu, pentru potențiali cumpărători, este că NFT-urile miliardarului poartă denumirea „POTUS TRUMP NFT” și vor fi vândute la un preț fix de 50 de dolari fiecare, prin intermediul unui site ad-hoc (usamemorabilia.com) – o extensie a platformei Melaniei Trump – pe 21 februarie, o zi de vacanță în Statele Unite în onoarea președinților americani. Anunțul acesta a fost făcut de Parler, rețeaua de socializare conservatoare pro-Trump.

Dacă ești curios cu privire la cum arată lucrările pe care Trump le pune la vânzare, mai ai ceva de așteptat, deoarece acestea vor fi dezvăluite publicului larg de-abia după ce vor fi deja vândute.