18 apr. 2022 | 14:54

Ucraina nu este consecventă în negocieri, acuză Rusia. Cum merg discuțiile de pace dintre cele două țări

ULTIMA ORĂ
Ucraina nu este consecventă în negocieri, acuză Rusia. Cum merg discuțiile de pace dintre cele două țări

Rusia acuză că Ucraina nu este consecventă în negocieri. Oficialii de la Kremlin sunt de părere că reprezentanții Ucrainei vin întotdeauna cu o altă poziție în ceea ce privește termenii de negociere pentru pace.

Ucraina nu este consecventă în negocieri, acuză Rusia. Cum merg discuțiile de pace dintre cele două țări

Purtătorul de cuvânt spune că negocierile sunt analizate și purtate de experți, potrivit unei teleconferinșe cu presa.

‘Din nefericire, partea ucraineană nu este consecventă în ce priveşte punctele asupra cărora s-a convenit. Îşi schimbă adesea poziţia, iar trendul procesului de negociere lasă mult de dorit’, a spus Dmitri Peskov.

Totodată, Peskov atrage atenția și statelor care au luat sancțiuni împotriva Rusiei și spune că, de acum, acestea, vor face plata gazului doar în ruble. Purtătorul de cuvânt nu a dorit să facă publică lista cu statele sau numărul celor care au fost de acord cu noua măsură impusă de Kremlin.

Zelenski avertizează: Eliminarea militarilor noștri din Mariupol va pune capăt oricăror negocieri de pace

Volodimir Zelenski a amenințat liderii la Kremlin. Președintele Ucrainei spune că în momentul în care și ultimii soldați ucraineni rămași în Mariupol vor fi eliminați, vecinii de la graniță nu vor mai fi deloc dispuși să poarte negocieri de pace cu Rusia.

„Eliminarea militarilor noştri, a oamenilor noştri (la Mariupol) ar pune capăt oricăror negocieri de pace dintre Rusia şi Ucraina. Nu vom negocia nici teritoriul, nici oamenii. Cu cât sunt mai multe locuri ca Borodianka, cu atât mai greu va fi”, a declarat Zelenski.

În urmă cu doar o săptămână, forțele ucrainene au declarat că au pus la punct”o bătălie finală” la Mariupol, port situat la Marea Azov, în sud-est.

„Va fi moarte pentru unii dintre noi şi captivitate pentru alţii”, a scris Brigada 36 de puşcaşi marini, parte a forţelor armate ale Ucrainei, pe Facebook.

La doar o zi distanță, oficialii din Ucraina au venit cu un bilanț negru în care spuneau că luptele au ucis între 20.000 şi 22.000 de oameni la Mariupol, un oraş strategic cu o populaţie de 441.000 de locuitori pe timp de pace.

Discuţiile dintre părțile care negociază pacea dintre două țări sunt blocate de câteva zile. Ele sunt „extrem de dificile”, conform declaraţiilor făcute marţi de un consilier al preşedinţiei ucrainene, Mihailo Podoliak.

După acest incident, preşedintele rus Vladimir Putin a venit cu acuzațiile în care spune că negociatorii ucraineni sunt lipsiți de „lipsă de coerenţă”.