Turismul în România: câți turiști străini avem deja în 2022

Turismul în România: câți turiști străini avem deja în 2022

Turismul în România se află pe o pantă ascendentă. Turiştii străini care au vizitat România în ianuarie 2022 au fost mai mulți.

Numărul acestora a crescut cu 56,5%, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, conform Institutului Naţional de Statistică (INS).

Cei mai mulți turiști străini care au fost cazați în structurile de primire turistică au fost cei din Europa (78,1% din total turişti străini), iar dintre aceştia 69,8% au sosit din ţările Uniunii Europene. Turiștii din structurile de primire turistică în luna ianuarie 2022 au fost în jur de 578.700 persoane, în creştere cu 20,3% faţă de cele din luna ianuarie 2021.

Turismul în România, în 2022

În luna ianuarie 2022, din numărul total de sosiri, cele ale turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 90,9%, în timp ce turiştii străini doar 9,1%. De asemenea, înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în luna ianuarie 2022 au însumat 1,1 milioane, în creştere cu 24,7% faţă de cele din luna ianuarie 2021.

Din numărul total de înnoptări, în luna ianuarie 2022, cele ale turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 89,0%, în timp ce înnoptările turiştilor străini au înregistrat un procent de 11%. Referitor la numărul de înnoptări al turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o turiştii din Europa (75,4% din total turişti străini), iar dintre aceştia 68,7% provin din ţările Uniunii Europene.

S-ar putea să-ți anulezi concediul vara aceasta: prețurile vacanțelor au explodat, cât te va costa un sejur

Se pare că, pe lângă facturile uriașe și prețurile tot mai mari la alimente și combustibil, românii vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar și pentru concediul de anul acesta.

Din nefericire, industria turismului continuă să fie puternic afectată, la nivel global, pe fondul persistenței pandemiei și restricțiilor impuse de autorități, cu scopul de a limita transmisibilitatea virusului în comunitate.

Așa se face că, în continuare, destinații tradiționale din întreaga lume, preferate de români, continuă să fie inaccesibile și-n 2022. Acest lucru îi va determina pe mulți, să-și îndrepte atenția către turismul intern.

Din nefericire, va trebui să ai bani frumoși la dispoziție, pentru un sejur în România, în 2022, fie că vei opta pentru stațiunile montane sau pentru cele de la malul Mării Negre. Vezi chiar aici cât va trebui să scoți din buzunar pentru o vacanță, anul acesta.

Citește și: