Toyota pregătește un model nou: când apare varianta hibridă a lui C-HR

Toyota pregătește un model nou: când apare varianta hibridă a lui C-HR

Adăugarea unui hibrid plug-in C-HR va oferi Toyota trei modele plug-in, inclusiv RAV4 și noul Prius.

Următorul SUV compact Toyota C-HR va veni cu o versiune hibridă plug-in, precum și un sistem de propulsie complet hibrid convențional când va sosi anul viitor, a spus Toyota.

Toyota a dezvăluit săptămâna trecută conceptul C-HR Prologue, o avanpremieră a modelului de producție. Conceptul continuă stilul fastback cu patru uși al primei generații C-HR, care a fost lansat în 2016.

Adăugarea unui hibrid plug-in C-HR va oferi Toyota trei modele plug-in, inclusiv SUV-ul mediu RAV4 și noul Prius, care va fi vândut doar ca hibrid plug-in în Europa.

C-HR va continua să fie construit în Turcia, a spus Toyota. Va fi primul model Toyota plug-in construit în regiunea Europa.

Compania a confirmat că va asambla și acumulatorul în regiunea Europei. Nicio unitate nu a fost numită pentru acest rol de asamblare, iar celulele bateriei vor continua să fie importate din afara Europei. Toyota nu a dezvăluit performanța hibridului plug-in, autonomia electrică sau dimensiunea bateriei.

Nu s-au oferit alte detalii despre versiunea de producție a mașinii, deși este probabil să folosească cea de-a cincea generație a sistemului hibrid Toyota care a fost aplicat mai întâi SUV-ului compact Corolla Cross și apoi noului Prius. Dacă C-HR câștigă același sistem de propulsie hibrid plug-in ca și Prius, asta i-ar oferi o putere combinată de 223 CP din combinația dintre un motor electric și un motor pe benzină de 2,0 litri.

Direcție de proiectare mai îndrăzneață

Actualul model C-HR a dus designul Toyota într-o direcție nouă, mai îndrăzneață, când a fost dezvăluit pentru prima dată la Salonul Auto de la Paris 2014. Mașina a fost un mare succes pentru companie.

Toyota a vândut 82.625 C-HR până la sfârșitul lunii septembrie, în scădere cu 3,6% față de anul precedent, devenind al patrulea cel mai bine vândut brand din regiune, potrivit cifrelor analiștilor de piață Dataforce.

C-HR s-a clasat pe locul cinci în segmentul SUV-urilor compacte în prima jumătate a acestui an, după Hyundai Tucson, Kia Sportage, Peugeot 3008 și Ford Kuga, potrivit Dataforce.

Conceptul C-HR Prologue este o actualizare a modelului văzut pentru prima dată într-o serie de fotografii publicate de Toyota în decembrie anul trecut, care dezvăluie 15 concepte despre care spunea că au prezentat vehicule electrice noi.

C-HR pentru Europa va fi vândut ca model bazat pe motor cu combustie, dar Toyota vinde o versiune electrică a actualului C-HR în China, sugerând că următoarea generație ar putea fi disponibilă și ca vehicul electric pe unele piețe. Toyota nu a spus dacă vor exista versiuni cu ardere non-hibridă.