Toyota primește și vești bune: cum arată producția globală a producătorului auto

Toyota primește și vești bune: cum arată producția globală a producătorului auto

Toyota a avut o toamnă foarte dificilă din punct de vedere al producției.

Producătorul auto continuă să se confrunte cu întreruperi ale lanțului de aprovizionare pe măsură ce China se luptă cu focarele de COVID-19 și pune în aplicare blocaje.

Cu toate acestea, Toyota a raportat o creștere cu 23% a producției globale de vehicule în octombrie, depășindu-și propria țintă pentru a treia lună la rând, în timp ce industria se străduiește să depășească deficitul persistent de cipuri care a afectat producția.

Producătorul auto japonez a produs 771.382 de vehicule la nivel global în octombrie, peste o țintă retrogradată de 750.000 de unități și cu 23% în creștere față de aceeași lună a anului trecut, a declarat marți compania într-un comunicat.

Toyota s-a confruntat cu destule probleme în ultimul timp

Dar creșterea a încetinit de la producția lunară record de peste 887.000 de mașini fabricate în septembrie, iar Toyota continuă să se confrunte cu întreruperi ale lanțului de aprovizionare, în timp ce China luptă împotriva focarelor de COVID-19 la nivel național și pune în aplicare restricții și blocări.

Mai mult, compania a anunțat recent că ajustează unele operațiuni din China din cauza blocării COVID.

La începutul acestei luni, Toyota și-a redus ținta anuală de producție, deoarece se luptă cu creșterea costurilor materialelor și cu o penurie persistentă de cipuri.

Un director Toyota responsabil de achiziții a declarat la acea vreme că deficitul global de cipuri auto va continua, deoarece producătorii de cipuri au dat prioritate aprovizionării cu produse electronice, în timp ce dezastrele naturale, blocajele COVID și întreruperea producției în fabrici au încetinit redresarea livrărilor de cipuri auto.

Toyota se așteaptă să producă 9,2 milioane de vehicule în acest an fiscal care se încheie în martie 2023, în scădere față de prognoza anterioară de 9,7 milioane, dar încă înaintea producției din anul financiar trecut de aproximativ 8,6 milioane de unități.

Etichete: