Top 10 sfaruri pentru o vacanță mai ușoară: câteva trucuri pe care le poți face în camera de hotel, despre care sigur nu știai

Top 10 sfaruri pentru o vacanță mai ușoară: câteva trucuri pe care le poți face în camera de hotel, despre care sigur nu știai

Iată că vine sezonul vacanțelor și, odată cu acesta, începi să îți planifici, să îți faci calculele și, după posibilitate, chiar să-ți rezervi câteva zile la un hotel, pentru a te elibera, preț de puțină vreme, de stresul cotidian.

Nu prea contează dacă hotelul acela e la mare, la munte, ori poate într-un oraș pe care nu l-ai mai vizitat, „dar ai mai vrut”. De fapt, contează doar ca sejurul sau concediul tău să-ți ofere exact ceea ce aștepți: liniștea și confortul de care ai nevoie.

Poate nu știai, dar există anumite secrete; să le zicem trucuri – pe care le poți face într-o cameră de hotel care, în mod sigur, îți pot face viața mai ușoară. Fie că vorbim despre chestii oficiale sau simple „invenții” ad-hoc, iată un top zece al celor mai interesante și utile sfaturi pe care ți le putem da.

1. Cum să te uiți la Netflix, în camera de hotel, chiar dacă n-ai un smart tv

Vacanța este perioada în care oamenii au ocazia să se relaxeze. Cu alte cuvinte, acesta este momentul în care oamenilor le place să recupereze somnul pierdut și să facă lucruri pentru care altfel nu ar avea timp: să citească o carte, să stea pe plajă o zi întreagă sau se uite la tv.

Poate fi dificil să găsești serialele tale preferate dacă vizitezi o altă țară, dar asta nu ar trebui să fie o problemă dacă, spre exemplu, ai un cont de Netflix activ. Iar dacă nu ai un televizor smart în camera ta de hotel, dar ai luat laptopul cu tine, poți cere de la recepție un cablu HDMI și poți conecta astfel televizorul la Netflix, pentru a vedea serialele sau filmele pe un ecran mai mare.

2. Cum să-ți ții draperiile închise perfect – pentru un plus de intimitate

Este posibil ca fereastra ta de la hotel să nu îți ofere întotdeauna cea mai bună panoramă asupra împrejurimilor. La fel cum este posibil să ai parte de lumini și zgomote din oraș care interferează cu liniștea pe care o aștepți de la vacanță. Totul se poate rezolva dacă ai niște draperii groase, care să-ți izoleze camera, din punct de vedere al luminii care intră.

Ai nevoie doar de un umeraș, pe care îl găsești în dulap, și ai rezolvat. Poți trage draperiile aproape, ca mai apoi să le prinzi una de alta cu umerașul, oriunde există goluri între cele două bucăți. În acest fel, nicio lumină nu poate intra sau ieși din camera ta, decât dacă vrei tu.

3. Reglează-ți singur umiditatea din camera de hotel

Uneori, a fi într-o cameră de hotel cu climă controlată poate fi un lucru destul de neplăcut. Cu aerul condiționat constant, s-ar putea să simți că atmosfera este foarte uscată. Corpurile noastre au nevoie de un anumit procentaj de umiditate pentru funcționare corectă, iar AC-ul sau radiatorul ar putea provoca unele daune pielii noastre.

Pentru a evita asta, poți folosi un truc simplu care nu cere prezența unui umidificator. Pune, pur și simplu, o cârpă umedă în fața caloriferului sau a aerului condiționat și lasă umezeala să umple aerul din încăpere.

4. Cum îți încarci telefonul rapid, oriunde, oricând

Unul dintre dezavantajele călătoriei într-o țară străină este că s-ar putea să nu știi ce fel de prize au. De asemenea, s-ar putea să nu-ți fie ușor deloc atunci când vrei să îți încarci telefonul, dar încărcătorul nu poate fi atașat la sursa de alimentare.

Nu este nevoie să intri în panică. Dacă cunoaști trucul potrivit, îți poți rezolva problema, chiar dacă uiți convertorul acasă. Conectează firul încărcătorului la o intrare USB a televizorului, spre exemplu. În acest fel, telefonul se poate încărca fără încărcător, iar tu nu rămâi fără baterie.

5. Împarte patul în două, cu perne

Dacă călătorești cu copii, cu siguranță vei ajunge să-ți împarți camera cu ei. Un pătuț suplimentar în cameră se traduce foarte bine în bani în plus cheltuiți la hotel. Îți poți folosi creativitatea pentru a te adapta la numărul de persoane dintr-o cameră, dacă nu știai.

O modalitate de a face acest lucru este să împarți patul mare în 2 paturi mici, folosind perne. Acest lucru ar putea să-ți ofere ție, dar și copiilor tăi, spații separate într-un singur spațiu. Și din moment ce este vacanța voastră, vă puteți petrece timpul vorbind și spunându-vă unul altuia povești înainte de culcare.

6. Lasă boxele acasă: există alte soluții pentru asta

Muzica bună îți poate amplifica starea de spirit în vacanță chiar și de zece ori. Cu toate astea, nu trebuie să cari după tine difuzoare și boxe mai mici sau mai mari, pentru a auzi mai tare melodia ta preferată, direct din telefon.

Dacă vrei un efect stereo în camera ta de hotel fără difuzoare, poți pur și simplu să îți pui telefonul într-o cană. Garantat, efectul va fi unul care te va mulțumi.

7. Spune-le celor de la hotel dacă sărbătorești ceva – vor ține cont

Dacă ești în vacanță pentru a sărbători ceva, cum ar fi o aniversare, o lună de miere, o zi de naștere etc., ar trebui să anunți hotelul. Singurul motiv pentru care sugerăm acest lucru nu este pentru că ai avea vreo datorie față de ei, ci pentru că așa ai putea obține lucruri gratis.

Dacă mergi în luna de miere și anunți hotelul, acesta va adăuga câteva cadouri, împreună cu felicitări pentru ocazie. Este posibil să obții chiar o reducere la șederea ta sau chiar să beneficiezi de un upgrade, fără costuri suplimentare. Nu pierzi nimic dacă încerci.

8. Cum să-ți bagi încălțările murdare în bagaj fără să murdărești interiorul

În vacanță, oamenii cumpără o mulțime de lucruri pentru ei și pentru cei dragi – cu alte cuvinte, suveniruri care le amintesc de momentele frumoase, petrecute în vacanță. Dar, așa cum se întâmplă adesea, s-ar putea ca să nu existe loc pentru a împacheta totul în geantă, atunci când te întorci.

Dacă, spre exemplu, cumperi pantofi, va trebui să-i împachetezi în geanta plină cu haine și suveniruri. În acest caz, poți folosi casca de duș din camera de hotel (cea din plastic) pentru a-ți împacheta pantofii, astfel încât aceștia să nu-ți strice hainele sau să le murdărească.

9. Nu uita să ceri ce ai nevoie de la recepție

Hotelul tău va încerca întotdeauna să îți facă șederea cât mai plăcută posibil, pentru că, până la urmă, e în interesul companiei să facă asta. Orice ai putea avea nevoie, recepția va încerca să găsească o soluție și să te ajute. Indiferent dacă ai nevoie de un încărcător sau de articole de toaletă suplimentare, le poți obține oricând de la recepție.

Prin urmare, este întotdeauna o practică bună să întrebi. Unele hoteluri oferă, de asemenea, aparate de îndreptat părul oaspeților atunci când aceștia au nevoie de ele.

10. Mai puțin zgomot în camera ta

Liniștea dorită din vacanța ta poate fi greu de obținut dacă se întâmplă să te afli într-un hotel plin cu oameni gălăgioși. Pentru a-ți izola camera de zgomotul exterior, poți rula un prosop sau o pătură, ca mai apoi să le așezi lângă crăpătura ușii. În acest fel, zgomotul și lumina din afara camerei tale nu vor intra înăuntru, iar tu te poți odihni.

16:55 / 10.06.2022