21 aug. 2022 | 06:38

Fenomenul care a băgat „în sperieți” internetul, ThisMan: adevăr sau o glumă care a mers prea departe?

ACTUALITATE
Fenomenul care a băgat „în sperieți” internetul, ThisMan: adevăr sau o glumă care a mers prea departe?

Internetul e plin de informații mai mult sau mai puțin adevărate. Dacă unii utilizatori răspândesc informații false cu scopul precis de a obține ceva de pe urma aceasta, alții sunt interesați strict de glume și nimic mai mult.

Acum câțiva ani, mediul online era plin de imaginea acestui bărbat, pe care mai mulți utilizatori susțineau că l-au visat, deși nimeni nu îl cunoștea în realitate. Ulterior, fenomenul a căpătat o asemenea amploare încât cineva s-a gândit inclusiv să facă un site dedicat lui „ThisMan”, în care s-au colectat toate informațiile referitoare la fenomen.

Site-ul este „în picioare” chiar și în ziua de astăzi.

this-man-fenomen-vis-urat-isterie-viral

Print screen site thisman.org

ThisMan, omul pe care nu vrei să ajungi să-l visezi, spun unii

După cum povesteam adineauri, ThisMan este metamorfozarea unui coșmar. Extrem de mulți oameni au declarat, de-a lungul timpului, că ar fi văzut această imagine în vis, în ciuda faptului că niciunul dintre ei nu părea să cunoască, în viața reală, pe cineva care să semene cu acest om.

Totuși, are vreun sâmbure de adevăr această afirmație? În realitate, nu se poate ști dacă ThisMan este real sau nu, așa cum nu putem ști dacă toți cei care au mărturisit că l-au văzut spun adevărul. Atunci când vorbim despre un vis, devine imposibil de dovedit ce anume este adevărat și ce nu, mai ales că nu există nicio metodă evidentă și încă nu putem înregistra „un film” din timpul nopții.

Totuși, dacă îți plac misterele și mai ales filmele horror, cu siguranță acesta te va interesa.

Ca multe alte teorii ale internetului devenite virale, și ThisMan a reușit să capteze o adevărată bază de date de fani devotați care, în mod evident, nu se știe dacă pot fi incluși, sau nu, în categoria celor pasionați de teoria conspirației.

Totuși, spre binele nostru, al tuturor, să sperăm că ThisMan este invenția cuiva care, la un moment dat, se plictisea. Nu de alta, însă figura bărbatului necunoscut din imagine este, cu adevărat, una înfiorătoare.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele