03 aug. 2022 | 14:55

Lipsa educației naște „monștri”. Nici nu-i de mirare că aprobă războiul din Ucraina: câți ruși cred, de fapt, că Soarele se învârte în jurul Pământului

ACTUALITATE
Lipsa educației naște „monștri”. Nici nu-i de mirare că aprobă războiul din Ucraina: câți ruși cred, de fapt, că Soarele se învârte în jurul Pământului

În contextul războiului pe care Rusia l-a intentat împotriva Ucrainei, nici nu-i de mirare că o bună parte din ruși aprobă crimele pe care Vladimir Putin le comite împotriva poporului ucrainean, după cum vei înțelege din cele ce urmează.

Încă din data de 24 februarie, când Rusia a pornit atacul sângeros împotriva Ucrainei, știrile au relatat faptul că mulți dintre cetățenii ruși sunt de acord cu acest război. De altfel, se știe faptul că Federația Rusă practică dezinformarea pe scară largă.

Însă, chiar și așa, această dezinformare nu ar fi fost posibilă dacă cetățenii acestei țări ar fi beneficiat de un sistem de educație corect – ceea ce, evident, nu s-a întâmplat în cazul tuturor.

Un procent astronomic de ruși, de părere că Soarele se învârte în jurul Pământului

Dincolo de teoria conspirației, potrivit căreia Pământul ar fi plat, există o alta care spune că Soarele se învârte, de fapt, în jurul Pământului. În mod bizar, acest lucru continuă să se întâmple și în 2022, când sursele de informare sunt de găsit peste tot.

Pentru a fi interesat să te informezi, ar fi trebuit ca, înainte de asta, să-ți insufle cineva acest instict. În cazul rușilor, dar și al altor nații (nici România nu stă grozav la acest capitol) acest lucru nu s-a întâmplat, așadar populația este predispusă spre a crede orice le este „infuzat”.

Spre exemplu, potrivit unui sondaj de opinie publicat chiar de Institutul Rus de Cercetare a Opiniei Publice, 35% dintre ruși cred că Soarele se învârte în jurul Pământului, și nu invers, ceea ce depășește un alt sondaj, din 2007 (28%).

Acest lucru demonstrează că, în ultimii ani, situația a devenit din ce în ce mai gravă.

De vreme ce, la o primă vedere, această informație ar putea să pară amuzantă, în realitate arată dezastrul educațional.

Gândește-te că acești oameni sunt atât de ușor de influențat de teorii neverificate încât tot ei sunt, cel mai probabil, și cei care cred că ceea ce face Vladimir Putin în Ucraina este justificabil.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele