Tesla vs Lucid și Porsche: cine a câștigat cursa

Tesla vs Lucid și Porsche: cine a câștigat cursa

Victoria nu înseamnă doar putere brută.

Acum este șansa ta de a vedea cum se descurcă trei dintre cele mai performante mașini electrice într-o cursă în linie dreaptă. DragTimes continuă seria curselor în linie dreaptă, așadar după Tesla vs Lucid au organizat o cursă în trei între Tesla Model S Plaid, Lucid Air Dream Edition și Porsche Taycan Turbo S.

După cum poți să vezi în clipul de mai jos, puterea contează într-o anumită măsură — iar rezultatul nu spune întreaga poveste despre niciuna dintre aceste mașini.

S-ar putea să nu te surprindă să auzi că Model S Plaid a ieșit triumfător. Acest e un lucru deosebit de interesant având în vedere faptul că în precedenta întrecere Lucid a reușit o victorie de etapa din cele patru.

Lupta titanilor

Sedanul premium al lui Tesla a câștigat confortabil toate cele trei curse, trăgând ferm înaintea Lucid Air și chiar mai departe față de Taycan. Lucid Air are 1.111 CP, cei mai mulți cai putere din grup, dar corpul său mai greu necesită mai mult efort pentru deplasare. Taycan nu a avut nicio șansă – puterea sa de doar 750 CP și greutatea de aproximativ 2 tone au plasat modelul german abia pe locul trei.

Raporturile putere-greutate nu au fost totul, totuși. Performanța lui Air poate fi mai impresionantă decât pare, deoarece nu are un mod de lansare. Și, după cum vor sublinia mulți pasionați, o cursă în linie dreaptă nu este singurul punct de referință al performanței unei mașini.

Nu este un secret că Taycan este unul dintre cele mai bune vehicule electrice din clasa sa și ar putea fi alegerea ta dacă ai șanse mai mari să conduci un drum de munte întortocheat decât un kilometru în linie dreaptă.

Cu alte cuvinte, acest clip este doar o reamintire a faptului că niciun sedan electric de lux nu poate face totul perfect.