07 feb. 2022 | 11:25

Probleme pentru Tesla: cu ce se confruntă constructorul acum

ACTUALITATE
Probleme pentru Tesla: cu ce se confruntă constructorul acum

Tesla recheamă peste 817.000 de vehicule din Statele Unite, deoarece este posibil ca o alertă sonoră să nu se activeze atunci când un vehicul pornește și șoferul nu și-a fixat centura de siguranță, a declarat un organism de reglementare al siguranței auto din SUA.

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului a declarat că vehiculele, 2021-2022 Model S și Model X, 2017-2022 Model 3 și 2020-2022 Model Y, nu respectă standardul federal de siguranță pentru autovehiculele privind „protejarea ocupantului de accidente” deoarece soneria nu se activează. Tesla va efectua o actualizare de software over-the-air  pentru a rezolva problema.

Tesla a declarat pentru NHTSA că, începând cu 31 ianuarie, nu a avut cunoștință de niciun accident sau răni legate de această problemă.

Tesla a spus într-un document depus la NHTSA, Institutul de Testare și Cercetare Auto din Coreea de Sud a adus această afecțiune în atenția Tesla.

Constructorul a spus că în cazul vehiculelor rechemate, o eroare de software poate împiedica activarea soneriei la pornirea vehiculului în anumite circumstanțe.

Problema se limitează la circumstanțe

Producătorul auto a spus că problema se limitează la circumstanțe în care soneria a fost întreruptă în ciclul de conducere precedent și centura de siguranță nu a fost fixată după acea întrerupere.

Tesla a adăugat că problema nu afectează semnalul sonor de memento al centurii de siguranță care se activează atunci când vehiculul depășește 22 km/h și centura de siguranță a șoferului nu este detectată ca fiind blocată.

Condiția nu afectează acuratețea mementoului vizual al centurii de siguranță care îl însoțește.

Tesla a fost controlată din ce în ce mai mult din partea autorităților de reglementare din SUA și a emis o serie de retrageri în ultimele luni.

Compania a declarat că a rechemat 53.822 de vehicule din SUA cu software-ul Complet Self-Driving  al companiei, care ar putea permite unor modele să efectueze „opriri de rulare” și să nu se oprească complet la intersecții care prezintă un risc pentru siguranță.

Tesla va efectua o actualizare de software over-the-air care dezactivează funcționalitatea „rolling stop”, a spus NHTSA.