Tesla lucrează la noul Model 3: cum vrea să recâștige ”coroana” mașinilor electrice

Tesla lucrează la noul Model 3: cum vrea să recâștige ”coroana” mașinilor electrice

Un nou prototip Tesla Model 3 cu camuflaj a fost observat în California înaintea unei reîmprospătări care se zvonește că va avea loc anul viitor.

În ultima săptămână, au existat zvonuri că Tesla lucrează la o reîmprospătare a Modelului 3, care va avea loc în a doua jumătate a anului 2023.

Proiectul are numele de cod „Highland”.

De câțiva ani încoace, Tesla și-a integrat tehnologia de turnare mare în Modelul Y, cu piese de turnare mari unice care înlocuiesc zeci de piese în SUV-ul electric.

Această nouă tehnologie i-a permis firmei să îmbunătățească mult eficiența de producție cu Modelul Y în comparație cu Modelul 3. CEO-ul Elon Musk a spus că Tesla va aduce aceeași tehnologie și pe Modelul 3 în cele din urmă, dar nu a putut spune exact când.

Tesla nu stă degeaba

Problema este că o astfel de actualizare a Modelului 3 ar încetini temporar producția, iar Tesla nu și-ar putea permite asta în timp ce încă crește producția de Model Y.

Cu toate acestea, producția Model Y începe acum să depășească producția Modelului 3 și ar putea fi un moment bun pentru Tesla să actualizeze Modelul 3 și să folosească o reîmprospătare a designului pentru a introduce turnarea mare din și din spate.

Modelul 3 este echipat cu plăcuțe de producător, ceea ce ar indica faptul că este deținut de Tesla și, combinat cu camuflajul greu din față și din spate al vehiculului, probabil că producătorul auto testează o versiune actualizată a sedanului electric.

Cu toate acestea, nu se poate desluși mare lucru din imagini datorită camuflajului, care acoperă chiar și părți mari ale farurilor.

Tesla a spus întotdeauna că își va îmbunătăți în continuare hardware-ul Autopilot și Full Self-Driving, dar actualii proprietari care au cumpărat vehicule cu promisiunea că auto-conducerea va fi activată prin actualizări de software sunt îngrijorați că Tesla ar putea descoperi că ar avea nevoie de un nou senzor pentru a-și îndeplini promisiunea.

Etichete: