13 sept. 2022 | 12:25

Tesla crește eficiența: ce se întâmplă cu fabrica sa europeană

ACTUALITATE
Tesla crește eficiența: ce se întâmplă cu fabrica sa europeană

Tesla continuă să intensifice producția de mașini Model Y la prima sa fabrică europeană.

Prima fabrică europeană a Tesla, Germania, își accelerează ritmul de producție, accelerarea mergând „foarte bine”, potrivit producătorului de mașini electrice.

Tesla a anunțat creșterea producției de SUV-uri Model Y, în cadrul unui eveniment organizat în weekend la uzina din Gruenheide, lângă Berlin.

Deși producătorul auto nu a dat o cifră actuală de producție pentru vehiculele electrice, a spus că a construit 1.000 de mașini pe săptămână în timpul verii, ceea ce reprezintă aproximativ o zecime din capacitatea totală a fabricii, care a fost deschisă în martie.

În prezent, Tesla își propune să construiască 5.000 de vehicule pe săptămână la uzina Gruenheide până în primul trimestru al anului viitor, potrivit Agenției de Presă Germană (DPA).

Pe măsură ce noile sale fabrici din Gruenheide și Texas își cresc producția, Tesla a estimat o producție anuală de 2 milioane de mașini pentru anul viitor, înaintea obiectivului său pe termen lung de a construi 20 de milioane de vehicule pe an.

Apa rămâne o problemă

Producătorul auto a declarat că vrea să reducă și consumul de apă la fabrica Gruenheide. Reducerea utilizării apei proaspete continuă să fie un obiectiv cheie pentru producătorul de automobile, în urma temerilor cu privire la alimentarea cu apă exprimate de locuitorii locali.

Potrivit Tesla, la producția unei singure mașini se consumă aproximativ 2,2 metri cubi de apă dulce. Potrivit Tesla, media industriei este utilizarea de aproape 4 metri cubi de apă dulce per vehicul.

Consumul de apă ar putea fi redus în Gruenheide prin utilizarea turnurilor de răcire hibride sau prin curățarea chimică a componentelor instalației, printre alte măsuri.

De asemenea, Tesla plănuiește să deschidă o nouă fabrică de baterii pe amplasament, dar încă nu este clar când este programată să se deschidă.

În plus, compania a spus că transportul public către fabrică este de așteptat să se îmbunătățească cu o navetă cu tren planificată pentru primăvara anului 2023.

Producătorul chinez de baterii Svolt a dezvăluit recent planurile de a construi o fabrică suplimentară de asamblare a celulelor în Germania pentru a furniza vehicule electrice. La fel ca Tesla, a ales statul Brandenburg ca locație.