Dispozitivele care te ajută să scapi de țânțari: cum funcționează acestea, de fapt

Dispozitivele care te ajută să scapi de țânțari: cum funcționează acestea, de fapt

Vara este un anotimp frumos, dar ar putea fi și mai frumos dacă seara n-am fi pișcați de țânțari, această pacoste a anotimpului cald.

Un gadget inteligent s-ar putea să-ți rezolve această problemă. Piața pentru repelentele de țânțari este una vastă – și pe bună dreptate.

Aceste insecte numai că sunt extrem de enervante, începând cu bâzâitul, terminând cu pișcăturile, însă trebuie să reții că țânțarii transmit, de asemenea, inclusiv boli. Carevasăzică, este în interesul tău să te ferești de ei.

Mulți oameni sunt familiarizați deja cu clasicele spray-uri împotriva insectelor, cu lumânările cu citronella și torțele Tiki.

Cu toate astea, puțini sunt cei care știu că există și device-uri inteligente care te scapă de țânțari, iar unul dintre acestea este cel produs de Thermacell.

Cum scapi de țânțari într-un mod inteligent

Thermacell este numele unei companii care produce dispozitive împotriva țânțarilor. Gigantul oferă o gamă de dispozitive care servesc, în esență, aceluiași scop. Ideea este să pornești dispozitivul, iar acesta va creea o zonă invizibilă de protecție în jurul tău.

Dispozitivele Thermacells folosesc fie un „covor” saturat, fie un cartuş umplut cu lichid care conține aletrină, o componentă găsită în plante, toxică pentru țânțari și alte insecte.

Fie că este alimentat de combustibil sau de o baterie, lichidul este încălzit și dispersat în aer. Este incolor, inodor și altfel nu e periculos pentru oameni.

Merită remarcat faptul că este nevoie de ceva timp pentru ca elementul de încălzire să funcționeze. Cu alte cuvinte, ar trebui să aștepți aproximativ 15 minute înainte ca zona de protecție completă să fie stabilită.

Multe substanțe de respingere a insectelor, inclusiv faimosul DEET, sunt periculoase pentru oameni și alte animale. Thermacell susție că respingătorul său a fost „testat independent” și a fost aprobat de Agenția pentru Protecția Mediului (EPA).

Cel mai important lucru de înțeles este că ingredientele din dispozitivele Thermacell nu sunt din punct de vedere tehnic „repelente”, în ciuda marketingului și ambalajului care utilizează termenul în mod repetat. Allethrin funcționează prin amestecarea undelor provenite de la insecte, făcându-le să cadă și, în cele din urmă, să moară. (Vezi AICI de unde poți cumpăra și prețul)

Urmăriți Playtech.ro și pe