Țara din Europa care vrea să introducă verificarea vârstei pe site-urile pentru adulți: de când intră în vigoare legea

Țara din Europa care vrea să introducă verificarea vârstei pe site-urile pentru adulți: de când intră în vigoare legea

Regatul Unit încearcă, din nou, să introducă verificarea obligatorie a vârstei pentru a accesa conținutul pentru adulți online.

UK și-a anunțat planurile de a revigora schema care a fost considerată nefuncționabilă din 2015. Chris Philp MP, subsecretar de stat pentru tehnologie și economie digitală, a anunțat că planul, în mare parte neschimbat, va fi introdus ca parte a viitorului proiect de lege privind siguranța online.

Verificarea obligatorie a vârstei este în lucru încă de când partidul conservator a inclus-o în manifestul său din 2015. De atunci, a încercat să pună în funcțiune schema, aprobând legile de abilitare în 2017 și stabilind o serie de termene limită pentru implementarea sistemului. În aprilie 2019, autoritățile de reglementare au spus că schema va începe, în sfârșit, să funcționeze în iulie, dar secretarul pentru Cultură de atunci a renunțat la mijlocul lunii iunie. La acea vreme, planul era să înlocuiască planul cu un set mai larg de reguli, apoi să fie examinat sub umbrela Online Harms.

UK vrea verificarea obligatorie a vârstei pe site-urile pentru adulți

Din păcate, proiectul de lege rămâne plin de aceleași probleme care au făcut sistemul nefuncționabil atunci când a fost introdus prima oară. Inițial, Marea Britanie a intenționat să predea operarea sistemului către BBFC, un consiliu de cenzură a filmului condus de industria filmului, mai degrabă decât unui operator dedicat.

De asemenea, a ignorat militanții pentru confidențialitate care au spus că bazele de date care conțin numele persoanelor care s-au înscris pentru verificarea vârstei sunt o țintă pentru toată lumea. Nu ajută cu nimic faptul că, dacă o companie deține un portal de conținut pentru adulți și o platformă de verificare a vârstei, ceea ce a propus proprietarul Pornhub, Mindgeek, există o îngrijorare cu privire la puterea de monopol.

Și în Germania, de câțiva ani, autoritățile încearcă să forțeze furnizorii de servicii de internet să blocheze site-urile majore cu conținut pornografic care nu implementează sisteme de verificare a vârstei.