Tânăr din Vâlcea a murit după ce mașina în care se afla a plonjat într-un lac de acumulare. La volan se afla o șoferiță începătoare

Tânăr din Vâlcea a murit după ce mașina în care se afla a plonjat într-un lac de acumulare. La volan se afla o șoferiță începătoare

Un tânăr de 20 de ani și-a pierdut viața, miercuri după-amiază, după ce maşina în care se afla a căzut într-un lac de acumulare de pe râul Olt, în localitatea Ioneşti, județul Vâlcea. Acesta a fost scos la mal de către pompieri în stop cardio-respirator, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Tragedie în județul Vâlcea. Un tânăr a murit

Accidentul tragic a avut loc miercuri după-amiază, în jurul orei 14:00, în satul Marcea din comuna vâlceană Ioneşti. O șoferiță începătoare a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, iar autoturismul a sărit peste dig şi a ajuns în apele lacului de acumulare Băbeni, amenajat pe râul Olt.

Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați miercuri, 20 aprilie, în jurul orei 14.00, pentru salvarea unei persoane care a rămas blocată în mașina căzută în lacul de acumulare Băbeni, de pe râul Olt, în localitatea Ionești, sat Marea. Șoferița, o tânără de 18 ani, a pierdut controlul volanului și a sărit peste dig, plonjând în apă.

Pompierii l-au scos din apă în stop cardio-respirator

Pompierii vâlceni sosiți la fața locului au precizat că bărbatul era pasager în autovehiculul care a plonjat în apă, la volanul acestuia aflându-se o tânără, în vârstă de 18 ani, care a reuşit să se salveze înainte ca maşina să se scufunde. Din păcate, pentru victima rămasă în mașină nu s-a mai putut face nimic. Ce au povestit echipajele de intervenție?

„Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitaţi în jurul orei 14.00 pentru salvarea unei persoane după ce un autoturism a căzut în lacul de acumulare Băbeni, de pe râul Olt, în localitatea Ioneşti, sat Marcea. Şoferul a pierdut controlul asupra autoturismului şi a sărit peste dig, plonjând în lac. La scurt timp de la producerea evenimentului, o victimă s-a autoevacuat, cea de-a doua rămânând blocată în maşină. Autoturismul a fost scos din lac de cetăţeni cu ajutorul unei autoplaforme particulare. Victima blocată în maşină se afla în SCR, fiind declarată decedată după efectuarea manevrelor de resuscitare de către echipajul de la Ambulanţa Vâlcea, trimis la faţa locului”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

Oamenii legii fac cercetări

Cazul a fost preluat de către poliţiştii vâlceni, care efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a condiţiilor şi împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier, soldat cu decesul unui tânăr de 20 de ani. Șoferița a reuşit să se salveze, nu și pasagerul aflat în maşină, care a fost scos în stop cardio-repirator. În ciuda manevrelor de resuscitare, medicii au declarat decesul. Acesta rămăsese blocat în autoturism.