31 aug. 2022 | 16:25

Sute de camioane “made in România”, fabricate de ATP Trucks: afacerea care te face să uiți de “clasicele” Roman

ACTUALITATE
Sute de camioane “made in România”, fabricate de ATP Trucks: afacerea care te face să uiți de “clasicele” Roman

Compania ATP Trucks, parte a ATP Group, a produs în cei trei ani de la lansarea produsului, peste 200 de camioane Truston „made in Romania”.

Cu o activitate de 27 de ani în domeniul auto, ATP Group și-a dezvoltat începând cu 2019 segmentul producție auto și astfel a intrat pe un nou sector de piață, cel al autovehiculelor de transport rutier şi persoane. În luna august 2019, ATP Trucks lansa pe piață primul camion Truston 8×4, 430 CP, asamblat 100% la Baia Mare.

„Prin ATP Trucks Automobile, ATP Group a ajuns la un nivel superior. În acești 3 ani, noul nostru proiect s-a dovedit a fi de succes, mai mult decât că am transformat un vis în realitate. Camionul Truston, echipat în variante de basculantă și betonieră, se impune pe piața românească prin calitățile sale: rezistența superioară a componentelor, claritatea și simplitatea instrumentelor de bord, costurile de mentenață reduse și prețul competitiv”, a precizat Mircea Cîrț, fondatorul ATP Group, conform celor de la economica.ro.

O afacere de succes

„N-am putut prevedea nici pandemia și nici războiul de la granițe – aspecte majore ce au intervenit în economia mondială în acești trei ani de când noi am dezvoltat afacerea la Baia Mare. Dificultățile pe lanțul de aprovizionare le resimțim și noi ca orice alt producător auto pentru că ne mișcăm cu toții în aceeași piață. Însă ține de noi să găsim soluții! (…) Pe termen scurt, reiterez obiectivul nostru: mizăm pe dezvoltarea unității de producție autovehicule de transport rutier ATP Trucks & Buses (vehicule comerciale și autovehicule pentru pasageri) și implicit pe consolidarea poziției acesteia în piață ca producător autohton de marcă“, a adăugat șeful ATP Group.

ATP Trucks Automobile înregistrează astăzi o cifră de afaceri de 15,2 mil euro și are produse peste 200 de unități.

ATP Group are în portofoliu ATP Trucks – unitate de producție camioane, ATP Bus – divizie de producție autobuze, ATP Motors – dealer de autoturisme, Hefton – utilaje și echipamente pentru construcții, ATP Exodus – care trece de la distribuția de piese la producția de suprastructuri.