Daimler Truck pregătește camioane electrice: ce autonomie vor avea, când vor fi lansate

Daimler Truck pregătește camioane electrice: ce autonomie vor avea, când vor fi lansate

Daimler Truck a construit primele prototipuri ale camionului de lungă distanță eActros LongHaul cu baterie și intenționează să le testeze pe drumurile publice în acest an.

În plus, producătorul de camioane a anunțat noi variante ale eActros pentru transportul de distribuție.

Pentru diferențiere: eActros este un camion electric de mare capacitate pentru transportul de distribuție, care a fost livrat de la sfârșitul lunii februarie 2022. Din punct de vedere vizual, acest model nu se distinge de familiarul Actros cu motor diesel.

Daimler Trucks a oferit o primă previzualizare a eActros LongHaul cu un front optimizat aerodinamic în septembrie 2020. Camionul electric de 40 de tone pentru segmentul de transport lung urmează să fie gata pentru producția de serie în 2024, cu o autonomie de aproximativ 500 de kilometri.

Aceste vehicule sunt în prezent supuse testelor inițiale și urmează să fie testate pe drumurile publice până la sfârșitul anului. Cu toate acestea, Daimler Truck nu publică imagini curente ale noilor prototipuri – doar redarea care este cunoscută de aproape un an și jumătate. Așa că rămâne de văzut dacă vor exista modificări ale conceptului prezentat în 2020. De asemenea, nu există detalii suplimentare despre sistemul e-drive și baterie.

Primele prototipuri ale acestui model au fost construite

Producătorul încă reține detalii despre celelalte variante ale eActros. Daimler Truck anunță doar că sunt pregătite „variante suplimentare ale eActros”. Deci probabil că vor mai exista opțiuni în afară de eActros 300 și eActros 400. Cele două variante disponibile până acum diferă în ceea ce privește bateria: 300 are trei baterii cu 112 kWh brut (97 kWh net), 400 are patru. Fiecare modul oferă o autonomie standard de aproximativ 100 de kilometri. Daimler Truck nu precizează cum vor diferi noile variante de cele două versiuni cunoscute.

Ceea ce este clar, însă, este că eActros este echipat cu a doua generație de MirrorCam din aprilie. Acest lucru ar trebui să ofere îmbunătățiri ale afișajului și siguranței, deoarece „perspectiva MirrorCam este acum și mai asemănătoare cu cea a oglinzii de sticlă cunoscute”. A doua generație poate fi recunoscută după brațele camerei, care sunt cu aproximativ zece centimetri mai scurte.

Există, de asemenea, două știri despre eEconic: camionul electric cu baterie de uz municipal va fi expus pentru prima dată la un târg comercial în aceste zile la IFAT, cel mai important târg mondial pentru managementul apei, canalizării, deșeurilor și materiilor prime, la Munchen.

Începutul producției de serie este programat pentru iulie 2022, potrivit comunicatului de presă.

Citește și: