Susținătorii lui Cristian Popescu Piedone organizează miting în fața Penitenciarului Rahova: „Știm că este nevinovat”

Susținătorii lui Cristian Popescu Piedone organizează miting în fața Penitenciarului Rahova: „Știm că este nevinovat”

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat definitv, joi, de magistrații Curții de Apel București la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Colectiv. Primarul Sectorului 5 este acuzat de abuz în serviciu. Totodată, acesta a primit interdicție de a fi ales ori a ocupa orice funcție publică timp de cinci ani. Vestea condamnării edilului i-a revoltat pe susținătorii săi, care au anunțat un miting în fața Penitenciarului Rahova, unde este încarcerat.

Miting pro-Piedone în fața Penitenciarului Rahova, unde este încarcerat

Astfel, duminică, 15 mai, de la ora 16.00, fanii lui Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5 care tocmai a fost condamnat definitiv la închisoare în dosarul Colectiv, organizează un miting de susținere a edilului chiar în fața Penitenciarului Rahova. Organizatorii au creat un eveniment pe rețelele sociale dedicat manifestației și susțin că Piedone este nevinovat, fiind condamnat pe nedrept.

Bucureștenii vor să iasă în stradă

Potrivit anunțului de pe Facebook, mai mulți locuitori ai Sectorului 5 vor să iasă în stradă, „pentru a-l susține pe primarul nostru, Cristian Popescu Piedone”. Cine dorește să se alăture adunării, este invitat duminică, 15 mai, ora 16:00, în fața penitenciarului Rahova. În felul acesta, bucureștenii vor să-i arate edilului lor că „suntem alături de el, chiar și în aceste momente de cumpănă! Noi știm că PIEDONE este NEVINOVAT și că a fost condamnat pe nedrept!”.

„DE CE SĂ VII ALĂTURI DE NOI?

Și tu i-ai cerut să facă un parc în care să se joace copilul tău? L-a făcut? Atunci merită 10 minute din timpul tău! Contează enorm!

Și tu i-ai cerut noi locuri de parcare și le-a făcut? Atunci merită 10 minute din timpul tău! Contează enorm!

Și tu i-ai cerut să-ți reabiliteze blocul și Piedone a ținut cont de cerința ta? Atunci merită 10 minute din timpul tău! Contează enorm!

Și tu îl apreciezi pentru dragostea și ajutorul pe care le-a oferit copiilor și bătrânilor din sector? Atunci merită 10 minute din timpul tău! Contează enorm! (…) Și tu consideri că a fost condamnat pe NEDREPT doar pentru că poartă numele de Piedone? Atunci merită 10 minute din timpul tău! Contează enorm!”, au transmis organizatorii mitingului.

Edilul Sectorului 5, condamnat definitiv în dosarul Colectiv

CAB a dat sentința finală pentru inculpații în dosarul Colectiv. Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorului 4, a fost condamnat la 4 ani cu executare, față de 8 ani și 6 luni, cât a fost pedeapsa pe fond. Joi seara, acesta a fost închis la Penitenciarul Rahova.

Înainte de verdictul Curții de Apel București în dosarul Colectiv, acesta a făcut o serie de declarații în fața locuinței sale: „Dacă acarul Păun poate fi Piedone și Piedone poate să îi învie pe toți morții ăia, am tăcut 7 ani de zile. Eu pedeapsa mi-am trăit-o acum, în cei 7 ani de zile. Nevinovat! Nu puteți să știți ce înseamnă să nu te bucuri de ziua de mâine și să aștepți, pe nedreptate”. După condamnare, Piedone a subliniat că a fost „chinuit și tăvălit șase ani și jumătate”.

Citește și: