Subiecte evaluare națională și bacalaureat 2022. Sorin Cîmpeanu, anunț pentru profesori și elevi

Subiecte evaluare națională și bacalaureat 2022. Sorin Cîmpeanu, anunț pentru profesori și elevi

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a făcut o serie de declarații cheie despre sistemul de învățământ din România. Ce se întâmplă cu subiectele de la evaluarea națională și bacalaureat. Anunț important pentru profesori și elevi. Acesta a declarat și că, de anul şcolar viitor, va exista o singură medie generală.

Sorin Cîmpeanu, anunț major despre evaluare națională și bacalaureat 2022

Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, subiectele de la evaluarea naţională şi bacalaureat vor fi perfect adaptate perioadei de doi ani în care elevii români au învăţat în condiţii de criză sanitară.

Ce se întâmplă cu subiectele

Mai mult, de anul şcolar viitor, va exista o singură medie generală, la final. Politicianul a explicat că profesorii ştiu să facă evaluări perioade și că, din punct de vedere administrativ, nu este nevoie de mai mult decât media de final de an şcolar.

„Atâta vreme cât această perioadă de criză sanitară a însemnat o catastrofă educaţională pentru orice sistem de educaţie, inclusiv pentru sistemul de educaţie românesc, este total incorect să plătească doar elevii cauzele obiective generate de criza sanitară sau, să spunem, oarecare pricepere de nivel scăzut al autorităţilor în a gestiona acest proces.

Pe cale de consecinţă, subiectele vor fi perfect adaptate acestei perioade, care înseamnă doi ani din parcursul educaţional al elevilor care susţin probele naţionale. Şi evaluarea naţională, şi bacalaureat. Vom avea şi voinţa, şi înţelepciunea necesară în concepţia subiectelor pentru aceste probe naţionale, încât să nu fie elevii aceia care vor fi nevoiţi să plătească”, a precizat Cîmpeanu la TVR 1.

Schimbări în sistemul de notare

Noutatea anului şcolar viitor va fi o singură medie generală la final de an. Ministrul Educației a motivat că dascălii ştiu să îi evalueze periodic pe elevi, de aceea, din punct de vedere administrativ, nu este nevoie de mai mult decât media de final de an.

„Media generală va fi una singură, la final de an. Nu ne interesează din punct de vedere administrativ să avem mai mult de o medie generală la final de an, fiecare profesor ştie foarte bine să îşi evalueze elevii ritmic, pe parcursul întregului an şcolar”, a mai spus oficialul român.

Cum rămâne cu meditațiile

În ceea ce priveşte meditaţiile, Sorin Cîmpeanu a subliniat că sunt un „lucru obişnuit” în orice stat. Însă, trebuie respectate condiţiile de etică din partea cadrelor didactice: „o chestiune de bun-simţ ca un profesor să nu facă meditaţii cu propriii elevi. Pe de altă parte, meditaţiile sunt un lucru obişnuit în orice stat al acestei lumi. Nu poţi împiedica un părinte să investească în educaţia propriului copil, dar trebuie respectate, în acelaşi timp, şi condiţiile de etică”.