Elevii care participă la olimpiadele naționale primesc alocațiile zilnice dublate. Hotărârea luată de Guvern

Elevii care participă la olimpiadele naționale primesc alocațiile zilnice dublate. Hotărârea luată de Guvern

Executivul a luat hotărârea să ofere fiecărui elev participant la olimpiade naționale dublul alocației zilnice. De altfel, valoarea premiilor câștigate de școlari vor fi majorate semnificativ.

Guvernul, măsuri pentru elevii olimpice. Anunțul făcut de Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă și ministrul Educației a primit la Guvern lotul olimpic de matematică al României, clasat pe locul I la cea de-a XXXIX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori (BMO 2022).

„Speranța noastră pentru viitor sunteți voi și se discută mult în spațiul public despre ce fac olimpicii români când finalizează studiile liceale, după ce optează pentru universitățile de prestigiu. Nu vreau să vă conving să faceți altceva, faceți ceea ce credeți voi că este de făcut, dar nu uitați că tot ceea ce ați învățat s-a întâmplat aici în familia voastră, în școala românească, alături și îndrumați de profesorii români care v-au adus să performanți la nivelul acesta. Ca atare, măcar să va aduceți aminte, să apreciați și să onorați munca pe care au făcut-o părinții voștri și profesorii voștri. Restul depinde doar de voi.”, a spus premierul României.

Șeful Executivului i-a asigurat pe olimpici de tot spijinul de care au nevoie, indiferent dacă aceștia decid să studieze în străinătate sau în țară

”Iar noi să putem să facem ceea ce se cuvine astfel încât să vă sprijinim cât mai mult și să vă convingem că indiferent unde veți învăța în viitor, atunci când considerați că se cuvine, să vă întoarceți acasă. E responsabilitatea noastră, a Guvernului, mai ales cât sunteți încă acasă, făcând performanță sub culorile României, să generăm un sistem de promovare bazat pe merit și valoare profesională autentică în societate, în care performanța să fie recunoscută”, a adăugat el.

În cadrul acestei întâlniri șeful statului a adăugat că Guvernul va dubla alocația zilnică a fiecărui elev participant la olimpiade naționale iar valoarea premiilor pentru elevii care câștigă olimpiadele la acest nivel vor fi substanțial mai mari.

Pentru performanțele obținute la olimpiadele internaționale, bursele vor fi acordate tuturor elevilor premianți care au reprezentat România, indiferent de sistemul de învățământ – public sau privat.

Citește și:
Etichete: