Știi cutiile poștale pe care nu le-ai folosit niciodată? Sunt modernizate cu milioane de euro

Știi cutiile poștale pe care nu le-ai folosit niciodată? Sunt modernizate cu milioane de euro

Compania Națională Poșta Română anunță extinderea portofoliului de produse și demarează procesul de achiziționare a 3.000 de cutii poștale digitale.

Această investiție ce face parte din strategia investițională de modernizare și digitalizare a operatorului poștal, cu finanțare externă de 40 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, cutiile poștale urmează să fie amplasate atât în oficiile Poștei Române cu acces non-stop, cât și în alte oficii poștale și zone strategice de interes de pe teritoriul țării, astfel încât să fie accesibile pentru utilizare de către toți clienții și firmele de curierat.

„Investiția în aceste cutii poștale digitale și, de asemenea, în liniile automate de sortare face parte dintr-un proiect pe care îl avem în plan pentru dezvoltarea companiei, în beneficiul clienților noștri. Acesta este doar punctul de plecare, urmând să derulăm și alte investiții menite să îmbunătățească experiența clienților cu Poșta Română și să ajute la extinderea companiei, atât în România, cât și în străinătate”, a declarat Valentin Ștefan, directorul general al CNPR.

Poșta Română se modernizează

„Acest serviciu nou este conceput ca urmare a creșterii comerțului electronic și va oferi o altă opțiune de livrare consumatorilor finali care cumpără online, fiind disponibil în peste 3.000 de locații, oficii poștale și zone strategice de interes. Investiția în Sisteme de Sortare Automatizată va contribui la reducerea timpului de tranzit pentru transportul coletelor în România și face parte din strategia de modernizare a Poștei Române. Aceste noi proiecte vor fi susținute de o echipă de consultanță externă condusă de Gian Sharp, care, în calitate de fost CEO al DHL România și Cargus, are o experiență semnificativă pe piața internă de curierat”, se arată în comunicat.

Poșta Română este cel mai mare operator național din domeniul serviciilor poștale și se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării Inovării și Digitalizării și Fondul Proprietatea.

Compania deține o rețea de peste 5.600 de subunități poștale la nivel național și distribuie, săptămânal, mai mult 11 milioane de trimiteri poștale. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poștei Române, iar peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de rețeaua poștală proprie.