Stellantis nu are parte de o pauză: Jeep recheamă un număr uriaș de vehicule

Stellantis nu are parte de o pauză: Jeep recheamă un număr uriaș de vehicule

Prima incursiune a Jeep-ului în vehiculele electrificate nu a mers chiar atât de bine pe cât și-au imaginat.

Marca a rechemat 62.909 de vehicule off-road Wrangler 4xe din cauza unei defecțiuni care a dus la opriri neașteptate ale motorului hibrid plug-in de 2,0 litri. Motorul se poate opri atunci când sistemul de diagnosticare reacționează la o pierdere a comunicării, ceea ce poate duce la un accident dacă defecțiunea are loc în timp ce vehiculul se află în mișcare.

Defectul afectează unele modele 4xe 2021–2023 și pare să fie asociat cu grupul motopropulsor hibrid plug-in. Cu toate acestea, conform documentelor depuse de Jeep la National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), 100% din cele 62.909 vehicule implicate sunt defecte.

Compania americană a început o anchetă pentru a stabili cu exactitate care este cauza principală a problemei. Din declarațiile companiei se pare că problema pare să fie localizată undeva între modulul de control al transmisiei și procesorul auxiliar de control hibrid. Se spune că o remediere este disponibilă cu o actualizare software pentru ambele sisteme.

Conform documentelor depuse la 3 noiembrie 2022, Jeep este la curent cu două accidente și o rănire care pot fi legate de defectul 4xe. La acel moment, Jeep știa de 112 înregistrări de asistență pentru clienți, 196 de cereri de garanție și 65 de rapoarte de teren potențial legate de această problemă pe o perioadă de doi ani între 17 decembrie 2020 și 26 octombrie 2022.

Jeep trebuie să rezolve problema

De la cea mai recentă înregistrare NHTSA, Jeep nu a anunțat o comandă „Stop Drive”. Compania intenționează să înceapă să notifice dealerii și proprietarii pe 12 ianuarie 2023.

Înainte de aceasta, proprietarii pot verifica site-ul de retrageri NHTSA pentru mai multe informații despre rechemare și să-și conecteze VIN-ul pentru a vedea dacă vehiculul lor este afectat.

Este puțin probabil ca defecțiunea să reprezinte un regres major pentru planurile de electrificare a producătorului american. Cu toate acestea, momentul este destul de prost. Cu alte cuvinte, această problemă apare la doar câteva luni după ce Jeep a dezvăluit modelele Grand Cherokee și Wrangler Willy PHEV și și-a prezentat SUV-ul Avenger complet electric.

Marca deținută de Stellantis încearcă să-și stabilească reputația de vehicul electric, iar o rechemare nu va ajuta lucrurile.

Etichete: