Stellantis investește în Uber: țara din Europa unde va accelera tranziția către electric

Stellantis investește în Uber: țara din Europa unde va accelera tranziția către electric

Serviciul Free2Move al Stellantis și-a unit forțele cu Uber pentru a ajuta la transformarea jumătate din flota sa în vehicule electrice în Franța.

Stellantis și Uber au format un parteneriat pentru a crește numărul de mașini electrice din flota Uber din Franța.

Unitatea de mobilitate Free2Move a Stellantis va ajuta Uber în planurile sale de a converti 50% din flota sa de vehicule din Franța în vehicule electrice, au declarat companiile într-o prezentare comună marți.

Producția și vânzarea mai multor vehicule electrice și hibride este o parte cheie a planurilor stabilite în martie de CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, de a dubla veniturile totale ale producătorului auto la 300 de miliarde de euro pe an până în 2030.

În august, Uber a raportat pentru prima dată un flux de numerar trimestrial pozitiv și a estimat un profit operațional pentru trimestrul al treilea peste estimări, deoarece mai mulți oameni se bazează pe serviciile sale pentru transport și comandă de alimente.

Ajutor pentru angajații francezi

Stellantis va oferi sprijin financiar în valoare de până la 1.400 de euro majorității angajaților săi din Franța și va înainta negocierile salariale până în decembrie pentru a contracara creșterea prețurilor de consum, a declarat producătorul auto după discuții cu sindicatele.

Criza costului vieții din Europa pune presiune în creștere asupra inflației salariale, deoarece companiile de pe continent se confruntă cu solicitări din partea lucrătorilor de a amortiza impactul creșterii prețurilor.

Ajutorul lui Stellantis va include o plată unică a bonusului și posibilitatea de a converti trei zile libere pentru orele suplimentare în numerar, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Aproximativ 60% dintre lucrători vor fi eligibili pentru sprijinul maxim, în timp ce 20% vor avea dreptul la ajutor în valoare de 1.100 de euro. Cei 20 la sută dintre lucrători cu cel mai mare câștig nu vor primi nimic.

„Propunerile făcute de management și împărtășite cu partenerii sociali fac posibilă creșterea puterii de cumpărare a angajaților noștri peste nivelul inflației”, a declarat Bruno Bertin, director de Resurse Umane la Stellantis.

Producătorul auto rival Renault a oferit personalului săptămâna trecută peste 1.000 de euro în plăți excepționale.

Negocierile salariale programate pentru începutul anului 2023 vor fi anticipate până în decembrie, a spus purtătorul de cuvânt.

CFDT, unul dintre sindicatele cele mai moderate din Franța, a răspuns spunând că plățile unice nu vor rezolva problema scăderii puterii de cumpărare și că salariile trebuie îmbunătățite.

CFDT a spus că dorește ca discuțiile salariale să înceapă în octombrie.