29 apr. 2022 | 16:08

Stația de metrou Eroii Revoluției, evacuată de urgență, din cauza unui bagaj suspect

ULTIMA ORĂ
Stația de metrou Eroii Revoluției, evacuată de urgență, din cauza unui bagaj suspect

A fost alertă în Capitală, vineri după amiază. Stația de metrou Eroii Revoluției a fost evacuată de urgență. Autoritățile au fost anunțate prin apel 112 că pe peron se afla un geamantan abandonat.

Alertă la metroul din Capitală! Polițiștii au intervenit de urgență după ce un bagaj suspect a fost abandonat pe peron

Organele de ordine s-au deplasat de urgență la fața locului și au evacuat zona. Trupele specializate de pirotehnie au intrvenit, de asemenea și au dispus verificări la fața locului. Garniturile de tren nu au oprit la locul incidentului, până ce verificările nu s-au încheiat. Echipele care au făcut ancheta au declarat că nu sunt elemente de interes pirotehnic.

„Astăzi, în jurul orei 15.00, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată, prin apel 112, cu privire la faptul că in stația de metrou Eroii Revoluției, din sectorul 4, a fost observat un geamantan abandonat.

La fața locului s-au deplasat, de urgență polițiștii care au dispus măsuri din competență. Echipele de pirotehnicieni din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române efectuează verificări. A fost evacuată stația, iar garniturile de tren nu opresc până la finalizarea activității”, a spus un reprezentant al Poliţia Capitalei.

Alertă cu bombă la Aeroportul Henri Coandă, vineri dimineață

Tot astăzi, a fost semnalată o alertă cu bombă la Aeorportul Henri Coandă. O celulă de criză a fost instituită, după ce un autoritățile au primit un apel la 112 în care a fost semnalată că există o bombă în unul dintre avioanele care aveau rută spre Munchen. Ca urmare a avertizării, toți pasagerii din aeronava cu pricina au fost evacuați, iar echipele pirotehniștilor au efectuat cercetări.

Incidentul a fost semnalat la ora 6 dimineața, prin apel la 112 și transmis Secției Regionale de Poliție Transporturi București – Serviciul Poliție Transporturi Aeriene. În mesaj se spunea că o aeronavă care urma să decoleze de pe aeroportul Henri Coandă București va exploda.

Avionul ar fi trebuit să decoleze la ora 6:00 în această dimineață, 29 aprilie. După verificările atente ale echipelor de pirotehniști, s-a stabilit că totul a fost doar o nouă alarmă falsă.