13 iun. 2022 | 16:54

Soția lui Igor Dodon, chemată de procurori să dea explicații: „Maia Sandu vrea să se răzbune pe un oponent politic”

ULTIMA ORĂ
Soția lui Igor Dodon, chemată de procurori să dea explicații: „Maia Sandu vrea să se răzbune pe un oponent politic”

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, acuzat de corupție și înaltă trădare, a declarat pe canalul său Telegram că soția sa, Galina, a fost invitată la procuratură pentru a răspunde în fața acuzațiilor.

Soția lui Igor Dodon, chemată la procuratură. Ce acuzații i se aduc

„Procurorii au trimis o citație soției mele și au invitat-o la procuratură pentru a-i aduce acuzații, după ce a fost oprită pe stradă când își ducea copiii la un curs de șah (cel mai probabil, este urmărită non-stop). Acesta este un caz fără precedent în istoria Republicii Moldova, când dorința de a se răzbuna pe un oponent politic o împinge pe Maia Sandu, actualul președinte al țării, să atace soția mea, copiii mei, mama, rudele apropiate”, a declarat acesta, citat. RIA News”.

El a cerut procurorilor și funcționarilor guvernamentali să se răzbune personal pe el, și nu pe cei dragi lui, pentru „ura și complexele”.

Dodon a subliniat că unele lucruri nu se iartă, astfel că autoritățile vor trebui să răspundă mai târziu „pentru toate aceste nelegiuiri”.

Igor Dodon, arestat o lună de zile la domiciliu

Amintim că Dodon a fost reținut la sfârșitul lunii mai, fiind trimis timp de o lună în arest la domiciliu.

Procuratura Anticorupție a Republicii Moldova a comunicat că perchezițiile au fost efectuate în cadrul unor dosare inițiate în baza a patru articole deodată: trădare de patrie, finanțarea unui partid politic de către o organizație criminală, corupere pasivă și îmbogățire ilegală.

În calitate de președinte, Dodon a urmărit în mod constant un curs de apropiere de Rusia în politica externă. Kremlinul și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că susținătorii consolidării legăturilor de prietenie cu Rusia sunt persecutați în Moldova.

Susținătorii Partidului Socialist au organizat miercuri o acțiune de protest împotriva presiunilor asupra opoziției și în sprijinul lui Dodon. Aceștia intenționează să continue activități similare în zilele următoare.